Gunnar LohoFoto: ARNO SAAR
Inimesed
5. oktoober 2019, 10:26

Gunnar Loho eksnaise ootamatust rünnakust nördinud: mul on notariaalsed volitused laste äraviimiseks (92)

Tänavu jaanuaris läks muusikute tandem Anne ja Gunnar Loho lahku. Seda suure pauguga, sest musta pesu hakati suure hooga ka Facebookis pesema.

Jaanuaris kirjutas Anne Loho sotsiaalmeedias, et tema ühine elu abikaasa Gunnar Lohoga on läbi saanud. Naine rääkis Õhtulehele, et suhe Gunnariga polnud kunagi võrdne, olles täis pingeid ja olukordi, mis panid küsima, kas seda kõike on ikka vaja. „Ma ei olnud mina ise. Olin keegi, kes tegi midagi. Pidin käske täitma ja see oli kogu minu roll. Ma ei saanud selles suhtes olla naine või armastatud inimene. Tundsin ennast nagu tööline,” rääkis naine.

Gunnar Loho kirjutas oma sotsiaalmeedias seepeale, et Anne on saatnud võõrale mehele endast intiimseid pilte ja sõnumeid, mullu augustis aga tutvunud mehega, kellega elas detsembrini salaelu. Anne tunnistas seda, kuid ütles, et tema uus sõber vaid kiirendas lahkuminekuprotsessi, kuid polnud 20 aastat kestnud abielu põhjuseks. Lohode abielulahutus jõustus augustis. 

Anne Loho Foto: Tiit Tamme

Selle nädala alguses andis Anne avameelse intervjuu, kus kurtis, et Gunnar viis nende 10-aastase poja tema teadmata Hispaaniasse, kus viimane ka kooliteed alustas. Gunnar on ekskaasa avaldusest nördinud, sest tema sõnul oli neil naisega tehtud notariaalne kokkulepe, et ta võib kahe pojaga nii reisida, kui ka elada seal kus ise soovib. Lohode peres kasvab kolm poega. Vanim, 18-aastane on juba iseseisev ja õpib Tartus. 

"Seoses selle segadusega meediamaastikul, mida tekitas Anne Loho etteaste selle nädala Õhtulehes annan teada, et mul on endise abikaasa antud ja notari poolt kinnitatud volitused, et ma võin lastega, Ronani ja Lucasega, reisida kuhu iganes," selgitab Gunnar. "Lisaks on mul veel notariaalne volitus, et võin Ronani Hispaaniasse enda juurde sisse kirjutada. Peale selle on meil 14. veebruari 2019. aasta seisuga omavaheline kirjalik kokkulepe laste ülalpidamise ja nende paiknemise kohta, mille punkt ühes kirjas on - Ronan Loho jääb Gunnar Loho kasvatada, kes katab ka kõik temaga seotud kulud.

Gunnar Loho Foto: Erakogu

"Ma elan seal, kus ma tahan ja laps on minuga ning hoitud," kinnitab Gunnar." Kui me omavahel oleme kokku leppinud lapse paiknemise suhtes lapsevanemaga, siis nii ka on." 

"Lisaks on meil omavahel veel üks leping. See on koostööleping, mis määrab ära meie tööalased suhted ja vahendite jaotumise ning kehtib kuni 14. veebruarini 2024. Vot selle lepingu punktidest kinnipidamisega on Annel hetkel probleeme, seoses esinemistest laekuvate vahendite määratletud suurusjärkude jagamisel, aga ma loodan, et need on ajutise iseloomuga ning saab ehk hakkama ilma juriidilise nõustamiseta."

"Usun, et Anne ei olnud pahatahtlik, olles ära unustanud need minu poolt viidatud volituste olemasolu. Suhtun mõistvalt tema väljaütlemistesse ja emotsionaalsest seisundist tulenevate mõttevälgatuste tulevärki ning loodan, et mõni hea sõber või sõbranna aitab tal selles reaalses maailmas paremini orienteeruda, sest nüüd peab oma sõnade ning tegude eest ise vastutama," lõpetab Gunnar jutuajamise positiivsel noodil. 

Muusikute perekond Lohod aastal 2014 oma Olustvere kodus Foto: TIINA KÕRTSINI