Katrin Lust Foto: Kalev Lilleorg
Eesti uudised
5. oktoober 2019, 09:50

Katrin Lust pedofiili poolt vägistatud lapse perelt ära võtmisest: „See ongi ametnike ringkaitse.“ (241)

Katrin Lust avalikustas „Kuuuurijas“ loo, kus 70aastane naabrimees vägistas ära 10aastase lapse. Paljude vaatajate imestuseks võeti laps veel oma pere juurest ära. Nüüd on Lust pettunud oma kontserni ajakirjanikes, kes Lusti väited ja kajastuse igal sammul ümberlükkavad.

See ongi ametnike ringkaitse,“ kirjutab Lust sotsiaalmeedias suurte tähtedega ja jätkab:Olen kurb ja pettunud oma enda kontserni, Postimehe, ajakirjanikes, kes on teinud minu esmaspäevast saadet materdava loo ja seadnud minu ja minu meeskonna töö kahtluse alla, pakkumata mulle isegi vastulause võimalust.

Postimees nimelt kirjutas loo, kus infot kogudes väidetavalt selgus, et laps võeti eelkõige ema juurest ära seetõttu, et ta saaks abi. Pere ei olnud ise valmis ega huvitatud abi otsimisest.

Avaldame postituse muutmata kujul.

Postimees on kirjutanud ametnikke ôigustava loo, ilma et ta ajakirjanik oleks eile viitsinud isegi emaga koha peale sõites kohtuda. Ametnikega räägiti terve päev, emale tehti 4 minutiline kõne. See näitab loo neutraalsust ilmselt kõige paremini.

Miks ma seda lugu allpool kõigest hoolimata jagan.

SEST see lugu siin ongi ametnike ringkaitse, milles kasutatakse endale sobivaid ajakirjanikke käepikendusena, et ennast oma vigadest puhtaks pesta ja õõnestada hoopiski minu usaldusväärsust, kes ma nende teod avalikuks tegin.

Loodan, et Postimees kvaliteetajalehena pakub mulle siiski vastulause võimaluse, et saaksin kõik artiklis ilmunud valed ümber lükata. Hetkel ootan peatoimetaja Peeter Helme vastust oma ekirjale.