Hertsoginna Meghan ja prints Harry.Foto: SIPA/Scanpix
Maailm
4. oktoober 2019, 21:44

Prints Harry võitleb kõmulehtedega: „Ma kaotasin oma ema ja nüüd pean pealt vaatama, kuidas mu naisest saab samade jõudude ohver.“ (11)

Prints Harry läheb briti tabloidlehtede The Suni ja Mirrori vastu kohtusse, väites, et need häkkisid tema abikaasa hertsoginna Meghani telefoni. Printsi sõnul kiusab kollane meedia tema naist samamoodi nagu kunagi kiusas tema ema Dianat.

Buckinghami palee kinnitas, et selline samm on tõepoolest tehtud ning prints süüdistab tabloide tema naise telefoni häkkimises ja häälsõnumite pealtkuulamises. Seda kinnitas ka ajalehe The Sun emafirma News Group. Meghan ise esitas eraldi hagi Daily Maili vastu privaatsuse ning autoriõiguste rikkumise punktides.

Prints kasutab enda ja oma naise kaitsmiseks advokaadibürood, mis on varemgi sarnastel juhtumitel ohvreid kaitsnud ning ka küllaltki suurelt võitnud.

The Guardian kirjutab, et Harry süüdistab teatud osa meediast selles, et need peavad mõnede inimeste vastu sõda, ilma absoluutselt mõtlemata, kuidas see nende ohvreid mõjutada võib. Ta rõhutab, et objektiivne ja aus ajakirjandus väärib igati tema austust. Ta mõistab, et kohtusse pöördumine võib asja väga koledaks ajada, ent tema hinnangul on see ainuõige. „Ma olen näinud, mis juhtub, kui kellestki, keda ma armastan, tehakse müügiartikkel selliselt, et teda inimesed ei kohtle ega näe teda enam kui päris inimest,“ sõnas emotsionaalne prints, viidates sellega oma emale printsess Dianale, kelle surma põhjustanud õnnetuses süüdistab rahvas sageli kõmulehti. „Ma kaotasin oma ema ja nüüd pean pealt vaatama, kuidas mu naisest saab samade jõudude ohver.“