James FrancoFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
5. oktoober 2019, 11:00

James Franco kasutas oma filmikooli naisõpilasi ära? (5)

Kaks James Franco (41) näitlemis- ja filmikooli endist õpilast on Hollywoodi tähe kohtusse kaevanud, süüdistades teda naisõpilaste seksuaalses ärakasutamises.

Sarah Tither-Kaplan ja Toni Gaal väidavad Los Angelese kohtusse antud pabereis, et väidatav seksuaalne ärakasutamine leidis aset Franco koolis Studio 4, mis tegutses aastatel 2014-2017.

Noored naised väidavad BBC Newsi teatel, et Franco ("Söö, palveta, armasta", "127 tundi") kuritarvitas oma positsiooni, survestades naisõpilasi seksistseenides üles astuma ning andes mõista, et nood võivad tema filmides rolle saada. 

Tither-Kaplani ja Gaali hinnangul üritas Franco hariduse sildi all varustada end noorte naistega, keda ta allutas isiklikule ja tööalasele seksuaalsele ärakasutamisele. Hagejate sõnul kutsus Franco oma õpilasi üles osalema 750 dollari eest seksistseenide meistriklassis, kuhu nad pidid kandideerima alasti või poolalasti. Seal harrastatud seksistseene, mis ületanud filmitööstuses normaalseks peetavat kõvasti. 

Seksistseendes osalejatele andnud Franco mõista, et nood võivad tema filmides rolli saada.

Hagejad taotlevad valuraha, aga ka seksistseenide võimalike videojäädvustuste hävitamist.

Kõnealused naised olid Francot süüdistanud ka mullu. Värske hagi peale ütles näitleja advokaat Michael Plonsker, et süüdistused on juba kummutatud. "James ei kavatse end mitte üksnes täiesti kaitsta, vaid nõuab hagejatelt ja nende advokaatidelt ka kahjutasu."