Olukord, kus paljuski laste, lastevanemate, aga ka ühiskonna nõrgemate gruppide arvelt rahastas linnavõim ühe telekanali pidamist, oli jabur.Foto: Tiina Kõrtsini
Seisukoht
3. oktoober 2019, 17:22

Tallinn – kas tõesti rikas linn? (3)

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti otsus sulgeda kiirkorras maksumaksja raha ohtralt kulutanud ja keskerakondlikku linnavõimu vaid positiivsest vaatevinklist näidanud Tallinna TV on igati kiiduväärne.

Nagu ütles teleekspert Jüri Pihel, on TTV sulgemise valguses põhjust loota, et nüüdseks ongi propagandakanalite aeg läbi.

Ometi pole kuhugi kadunud poliitikute ihalus n-ö oma kanali, nende meelest õiget infot edastava munitsipaalmeedia järele. Just sellisena mõjuvad endise linnapea ja praeguse majandusministri Taavi Aasa sõnad: „Tallinn ei ole nii vaene omavalitsus, et peaks Tallinna Televisiooni kinni panema.“

Oot-oot, härra eksmeer. Kas Tallinna sõiduteed on tõesti nii heas korras ja rattateede võrgustik välja ehitatud? Kas viis aastat püsinud 1,34-eurone Tallinna õpilaste lõunaeine hind on õiglane? Rääkimata sellest, kuidas enamikus haridusasutustes on tavaks, et õpilased peavad tooma kooli salvrätikuid, kolleegide sõnul mõnel pool lasteaedades ka tualett- ja joonistuspaberit. Või nagu kirjutati Eesti Päevalehes, saab liikumispuudega täisealistest tallinlastest vaid poolteist protsenti linnalt isikliku abistaja. Jne-jne.

Olukord, kus paljuski laste, lastevanemate, aga ka ühiskonna nõrgemate gruppide arvelt rahastas linnavõim ühe telekanali pidamist, oli jabur. Õnneks on see jaburus sellest nädalast lõppenud.