KUULSA TÜTRE ISA: Beyoncé ja Mathew Knowles 2007. aastal. 2011. aastal - samal aastal, mil Beyoncé ema Tina lahutuse sisse andis - loobus Beyoncé isa mänedžeriteenustustest, kuid toonitas: isa ja tütar on nad ikka edasi. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
4. oktoober 2019, 00:01

Beyoncé isa põeb rinnavähki: „Seda maha salata oleks nõrkus.“

Kõik algas tühisest veretäpikesest valge T-särgi rinnaesisel. Järgmisel päeval oli puhta särgi peal samas kohas jälle verepiisk. „Mõtlesin: huvitav...“ meenutab Mathew Knowles. Kolmas päev, uus tähn. Paar puhast päeva, siis jälle piisake. Kui Knowles sellest abikaasale rääkis, tunnistas too, et oli ka ise voodilinal veretilka märganud. Arsti juures selgus šokeeriv tõde: USA poptähtede Beyoncé ja Solange Knowlesi isa põeb rinnavähki.  

Kõik algas tühisest veretäpikesest valge T-särgi rinnaesisel. Järgmisel päeval oli puhta särgi peal samas kohas jälle verepiisk. "Mõtlesin: huvitav...“ meenutab Mathew Knowles. Kolmas päev, uus tähn. Paar puhast päeva, siis jälle piisake. Kui Knowles sellest abikaasale rääkis, tunnistas too, et oli ka ise voodilinal veretilka märganud. Arsti juures selgus šokeeriv tõde: USA poptähtede Beyoncé ja Solange Knowlesi isa põeb rinnavähki.  

Mathew Knowles (67), kes aastaid tagasi tegutses Beyoncé ansambli Destiny's Child mänedžerina ning hiljem juhtis tütre soolokarjääri, rääkis oma loo USA hommikusaates „Good Morning Britain“. Enda sõnul märkas ta verd ainult tänu sellele, et kannab valgeid T-särke. Rinnavähki poleks ta endal eluilmaski osanud kahtlustada.

Mathew pigistas nalja pärast paremat rinnanibu. Sellest tuli verd. „Mõtlesin, mis ravimeid ma võtan, sest mõned ravimid võivad ehk mingit eritist põhjustada. Kuid siis mõtlesin, et kuna mul on riskifaktor, võib mul olla rinnavähk ja ma lasen mammogrammi teha.“ 

Rinnavähk oli Mathew lähedaste seas ennegi laastamistööd teinud. Sellesse oli surnud tema ema õde, nagu ka mõlemad täditütred. Tänavu märtsis suri rinnavähki Mathew' teise abikaasa Gena õde, kellest jäi maha kolm last. Vähk oli diagnoositud ka Gena emal.  

Edasi lugemiseks: