"Puuduta mind" - Kreet Rosin-Pindmaa Foto: Rauno Vahtre
Puuduta mind
2. oktoober 2019, 18:29

„PUUDUTA MIND“ | Vaimsete praktikate õpetaja ja terapeut Kreet Rosin: „Haigussümptomid on sõnumitoojad.“

Vaimsete praktikate õpetaja ja terapeut Kreet Rosin teab, miks ei saa kedagi vägisi aidata ja mis juhtub inimese elus, kui ta teeb muutusi oma sisemaailmas. 

Kreet Rosin on õppinud erinevaid teraapiaid, sealhulgas muusika- ja holistilist
psühhoteraapiat, aga samuti koputamisteraapiat, mida ta demonstreerib ka meie järgmise nädala "Puuduta mind" saates.

Noppisime tema intervjuust mõned inspireerivad mõtted, mis võivad sindki aidata:

* Ei ole võimalik kedagi lihtsalt terveks teha. Inimene peab võtma ise vastutuse enda kogemuste eest, endaga tegelema.

* Ei piisa ühest muudatusest, et miski muutuks märgatavalt. Tuleb muuta mitmeid aspekte enda sees.

* Haigussümptomid on sõnumitoojad. Sõnumiks võib olla ka halb suhe. Need sõnumitoojad on meie isiklikus reaalsuses kogu aeg olemas. Meie teadlikkusest sõltub see, kas me oskame neid märgata või mitte.

* Igal inimesel on olemas oma isiklik reaalsus, kus kehtib tema oma tõde. Pealtnäha vastandlikud kogemused ja arusaamad võivad ometi olla samaaegselt tõesed ja paika pidada.

* Väärtused võivad inimese jaoks aja jooksul muutuda. Kui me muudame seda, mis toimub meie sees, siis muutub ka peegeldus meie isiklikus reaalsuses.

* Eneseeitamine tuleb ebakindlusest, mis tuleneb iseenda ebapiisavast väärtustamisest. Kui me iseennast ei väärtusta, ei armasta, ei suuda me seda vastu võtta ka teistelt inimestelt.

* Hea tervis tähendab eelkõige seda, et energia liigub kehas takistusteta. Kui kuskil on haigussümptomid, siis järelikult energia ei liigu vabalt.

* Hea terapeut peab tunnetama, mida inimene just praegusel hetkel vajab ja lähtuma sellest, mitte suruma peale mingit tehnikat, mis seda inimest päriselt ei aita.

* Ükski terapeut ei suuda aidata igat inimest ja iga häda puhul. Ja ei peagi. Ei ole mõeldav, et kõik seisavad ühe ukse taga.

* Tihtipeale on hirmude all midagi muud kui esialgu paistab. Hiirte kartmise all ei pruugi olla hirm hiirte ees, vaid hoopis midagi sügavamat.

* Inimest ei saa vägisi aidata, kui ta ei ole valmis oma kannatuse algpõhjusest lahti laskma.

„Puuduta mind“ on saade, kus esinevad alternatiivse, uue vaimsuse maailmavaate esindajad, saadet juhivad Õhtulehe veebi loovjuht Anu Saagim ja müstilistele teemadele pühendunud ajakirjanik Sirje Presnal.

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!

"Puuduta mind" - Kreet Rosin-Pindmaa; Anu Saagim; Sirje Presnal Foto: Rauno Vahtre