Brigitte Susanne HuntFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
1. oktoober 2019, 19:36

Brigitte Susanne Hunt astub Palja Porgandi kaitseks välja: kindel rasestumise vältimine on mitte seksida või munajuhad kinni panna (9)

„Mina olen Daysyga oma temperatuuri ja tsüklit mõõtnud ja hetkel rasestunud ei ole,“ sõnab blogija ja raadiohääl Brgitte Susanne Hunt, kes viljakusmonitori teemat ka oma blogis käsitlenud on. „Blogis kirjeldan oma kasutajakogemust ja mainin seal korduvalt, et ma pole naistearst ega teadlane. Mina sain Daysy tasuta ja ausalt ei saa raha selle promomise eest,“ rõhutab ta, et tegemist on siiski iga ühe isikliku valikuga.

„Porgandit süüdistada või Daysyt ( (blogija Paljas Porgand, kes saate „Laser“ väitel on põhjustanud mitmete naiste soovimatu rasestumise propageerides ebausaldusväärset viljakusmonitori – toim.)? Ja toetuda ühe naistearsti jutule, et väita, et üks vahend ei tööta?“ on Hundi arvates lugu liialt ühekülgne.

„Olen Daysy teemal täiesti neutraalne ja arvan, et iga inimene peaks leidma endale sobiva rasestumisvastase vahendi või viisi. Ja mina ei vastuta kellegi valikute ees,“ sõnab ta.

Naise sõnul peab monitoriga olema väga hoolas ja mõõtma temperatuuri iga hommik peale ärkamist ja nii nimetatud punaste päevade ajal kasutama lisaks kondoomi. „100 protsenti annavad kindlama tulemuse hormonaalsed vahendid,“ sõnab Hunt ja naistele kes kardavad rasestumist nagu tuld – tema Daysyt ei soovita.

„See, et Porgand valetas, et raha ei saa reklaami eest, on inetu. Aga teda panna vastutama noorte rasestumise eest on ülekohtune!“

Hunt tunnistab, et sarnaselt Palja Porgandiga, on ka tal vaid ebameeldivad kogemused hormonaalsete vahenditega ja tema isiklikud neid enam kunagi ei kasuta. „Kindel rasestumise vältimine on mitte seksida või munajuhad kinni panna. Kõik muud vahendid on alati alla 100 protsendi turvalised.“

Kuigi ta on Daysyt kasutanud vaid 3 kuud, tundub talle hetkel, et see töötab. „Kui soovimatult rasestun, siis annan teada!“ lubab ta naljatledes.