Sven LõhmusFoto: Tiina Kõrtsini
Saund
1. oktoober 2019, 17:28

Kuhu on kadunud Sven Lõhmus? Kuulsast heliloojast on saanud puhas lihttööline! (25)

Eesti popmuusika üks viljakamid hitimeistreid Sven Lõhmus on pillid pooleldi kotti pakkinud ning töötab igapäevaselt hoopis ehitusvaldkonnas.

Muusikapäeva puhul Retro FM-i külastanud helilooja tõdes, et kuigi tal raadiostuudios on kaasas terve rida süntesaatoreid ja muud tehnikat, ei ole ta neid juba väga ammu kasutanud. 

“Süntesaatoritega ei tegele ausalt öeldes igapäevaselt üldse, kui just esinedes neid ei mängi,” tunnistas ta. Lõhmuse sõnul panustab ta oma aega nüüd hoopis teise valdkonda.

“Olen ennast päris palju ehitusega kurssi viinud,” ütles Lõhmus. “Investeerin enda elamispinda. Olen viimase kümne aasta jooksul ehitamisest väga palju juurde õppinud. Enamiku töödega saaks hakkama, sellest aastast lisandusid ka betoonitööd ja puitfassaadi tegemine.”

Muusikaga täielikult ei ole Lõhmus siiski lõpparvet teinud ning mehe sõnul on tal loomingulises plaanis viljakaim aeg just sügisel, kuna sel aastaajal meeldib talle laulutekste kirjutada. Aasta lõpus ootavad Lõhmust eest mitmed esinemised ning maha pole ta matnud ka Black Velveti uue plaadi ideed.