Tom Valsberg ja Urmas Sõõrumaa "Puuduta mind" saates Foto: Tiina Kõrtsini
Puuduta mind
6. oktoober 2019, 10:20

Urmas Sõõrumaa elutarkused: lahti lastud asjade hulk on rikkuse mõõdupuu (41)

Urmas Sõõrumaa on suurettevõtja, kelle juhtida on kümneid tuhandeid inimesi. Samal ajal tegeleb mees süvitsi vaimsete praktikatega. Ning aega jääb veel ülegi. Tegus mees jagab teiega lahkelt ka oma elutarkusi erinevatest valdkondadest, mida aastate jooksul on kõrva taha pannud ja kogenud.

SPORT

"Oma jõu saad lõdvestamise võimest, mitte pingutamisest," ütleb Urmas. "Eestis võiks olla süsteemselt sporti harrastavaid inimesi vähemalt kolm korda rohkem kui praegu. Kõike selleks, et füüsilise liikumise kaudu puudutada ka oma psüühilist ja mentaalset poolt.NInimese keha on üks antenn siin energia universumis ja selleks, et see antenn oleks puhas – et suudaks ümbrusest aru saada ja ümbrusega ühendust luua – selleks ongi kõik need hommikused harjutused head."

VAIMSUS

"Stressirohke elu tagajärjel talletuvad negatiivsed emotsioonid - hirm, valu, kurbus, impulsiivsus jne ning kui sellele tähelepanu ei pööra, on läbipõlemisoht suur, lihtsa võimlemisega saab taastada oma meeltes ja kehas tasakaaluseisundi. Mulle tundub, et selline südame ja armastuse energia tuleb meie poole niikuinii. Nüüd on küsimus, kas me lihtsalt ootame ära või me ise oleme selleks valmis ja teeme midagi ära ka."

"Kõik positiivsed asjad liigutavad hinge, kindlasti ka negatiivsed. Märksõnadeks nauding iseenda olemusest ja tegemistest. Olen mõnusalt heas vormis ja naudin täiega tegelikult oma sisemist harmooniat, see kõik liigutab hinge. Ma olen optimistlik, tuleb tööd teha ja valmis olla ning võtta vastu neid paremaid asju, mis tulekul on."

"Sisemine teadvus on võrdeline välise avardumisega, et kui sul sees teadmist ei ole, miks sa midagi teed või kuidas sa seda teed, kui sa tegemise juurde ei pane seda teadmist, siis sa ka väljapoole ei avardu ega oma eesmärki ei täida. Olen see, kes olen. Õppima peab, sest siis saad alati targemaks, aga meistrid sünnivad."

"Hingejõudu annab igapäevane käitumine - kuidas sa toitud, mõtled ja kuidas teistesse suhtud, peegeldab kindlasti tagasi. Kõige tähtsam olen mina ise ja kui ma iseendast lugu ei pea ja endaga ei arvesta, on kõik muu mingil hetkel väga tühine. Ja kui midagi teete, siis tehke seda 21 korda järjest, siis muutute edaspidi sellest sõltuvaks."

"Olen seisukohal, et ei pea mitte midagi tahtejõuga tegema - lase sel minna, lase see lahti ja kui tagasi tuleb, siis on see sulle loodud. Loomulikult peab ka tööd tegema, kuid jälgima ka märke.nInimene on täpselt nii rikas, kui paljudest asjadest ta suudab loobuda. Lahti lastud asjade hulk on rikkuse mõõdupuu."