Tallinna TV pandi kinniFoto: Kuvatõmmis TTV kodulehelt
Tele
1. oktoober 2019, 09:13

ONGI KÕIK! Tallinna TV läks lõplikult hingusele (151)

Sel aastal on Tallinna TVs koondamisteate saanud ohtralt inimesi. Tänasest, 1. oktoobrist, läks Tallinna televisioon aga lõplikult hingusele. 

TTV kodulehel seisab otsevaatamise juures kiri, et Tallinna Televisioon lõpetas televisiooniteenuse osutamise 1. oktoobrist 2019.

Möödunud nädalal teatas sulgemisotsusest Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. „Tallinna Televisioon jätkab produktsioonifirmana, sest linnal on jätkuvalt kohustus tallinlasi teavitada ja informeerida. See tähendab, et meil on jätkuvalt vaja linnauudiseid toota ja TTV on selleks hea instrument,“ ütles Kõlvart pressikonverentsil. „Me teame statistikat, teame reitinguid ja kui päris aus olla, siis me ei näe tulevikuperspektiivi, kui TTV jätkab telekanalina.“

Televisiooni tulevik olevat internet, nentis Kõlvart. „Peame olema selleks valmis. Pole mõtet kulutada vahendeid, kui see pole mõistlik,“ selgitas linnapea, et traditsioonilist telekanalit pole mõtet enam omada. 

Igal aastal näris TTV linna rahakotti umbes 4,5 miljoni euro suuruse augu, millest meeri sõnul on võimalik vaid partnerilt eetriaja ostmisega säästa umbes kaks miljonit, võites samas suurema auditooriumi.

Teleekspert Jüri Pihel pidas Õhtulehele antud intervjuus sulgemisotsust õigeks. „See on õige otsus, sest seda tõesti keegi teine ei vaata, peale inimeste, kellele meeldivad odioossed vanamehed.” Pihel avaldas lootust, et propagandakanalite aeg on Eestis läbi. „See lihtsalt ei toimi enam!”