Inimesed
3. oktoober 2019, 21:38

Vaata videointervjuud reedel Õhtulehe veebist!

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Anne ja Gunnar Loho 20 aastat kestnud abielu lõppes krahhiga, mees viis poja salaja Hispaaniasse (41)

Kaunis blondiin, Anne Loho on pärit Valgamaalt, väiksest Tõrva linnast. Laulmisega hakkas ta tegelema juba päris väikse tüdrukuna. "Kui muusika kuskil mängima hakkas läksid minu silmad särama, räägib ta ise. "Kuskil väliüritustel polnud ema kunagi mures, kui ma ära kadusin. Olin alati lava juures silmad igatsevalt esinevaid lauljaid vaatamas."

Kui tüdruk sai 12-aastaseks, siis otsustas ta, et soovib väga solisti laulda ja õnnelik saatus viiski Anne kokku õpetaja Maie Kalaga, kelle õhutusel ta erinevatel lauluvõislustel, nagu "Laulukarusell", "Tähtede laul", "Grand Prix", tervelt kuus aastat päris edukalt osales.  

Aasta 1999 muutis kõik. Anne sai tuttavaks tuntud muusikaprodutsendi Gunnar Lohoga.

"Gunnar tegeles tantsumuusikaartistidega ja arvasin, et võiksin isegi popmuusikat proovida teha, sest selle ajani oli mu repertuaar pigem akadeemiline olnud," räägib naine. "Hakkasime koos esinemas käima ja alles siis sain aru, mis tähendab terve õhtu laulmisega sisustada. Materjal mis tuli omandada suhteliselt lühikese ajaga, tundus tohutu. Vahepeal oligi tunne, et muusika käib ja ma ei teagi mis laul see on." 

"Aga õnneks ajaga sai kõik selgeks ja ka selline "katsumus" ei pannud mind muutma meelt, et minu ainsaks sooviks on saada lauljaks," kinnitab Anne. "Olen osalenud mitmes projektis ja olen praegugi tegevliige duos Anmatino."

"Vahest tuleb ette, et sisustan terve õhtu ihuüksi ja ka see meeldib mulle väga. Mulle meeldib publikus näha armsaid inimesi, säravaid silmi ja lõbusaid pidulisi, kelle õhtut saan muusikaliselt ja hoogsalt läbi viia. Mulle meeldib kohtuda oma fännidega tantsuplatsil."

Muusikute perekond Anne ja Gunnar Loho aastal 2014 oma Olustvere kodus Foto: TIINA KÕRTSINI

Gunnar ja Anne Loho on kolme poja uhked vanemad. Vanemale pojale Artisele pani nime pereisa, teine poeg Ronan sai nime Iiri laulja Ronan Keatingu järgi, kelle esitatud lugu "If Tomorrow Never Comes" jäi Lohodele hinge. Kolmandale pojale valis nime välja vanim poeg ja nimi Lucas meeldis väga ka vanematele.

Muusikute perekond Anne ja Gunnar Loho aastal 2014 oma Olustvere kodus Foto: TIINA KÕRTSINI

"Ma olen eluaeg linnast ära tahtnud," rääkis aastal 2014 Õhtulehele antud intervjuus Anne abikaasa - muusikaprodutsent, kes tõi 1990ndatel lavale sellised sensatsioonid nagu Hovery Covery, Estin ja N-Euro. "Nii ilusat kohta, kui meil keset metsa, kus möllavad oravad, ja järve ääres, kus ujuvad kalad ja koprad, on raske leida. Päriselu käib ikka maal, mitte linnas!" Toona elas pere Viljandimaal Olustveres, majas tehisveekogu kaldal, mida kohalike seas nimetatakse muuseas tänseni Loho järveks.

Ka Anne oli maal elamisega väga rahul. "Ei kujuta ette oma elu linnas. Kui linna lähed, ootad, kuna saab juba autol käigud sisse ja sealt ruttu minema. Linnaelu on minu jaoks liiga tempokas, täis sebimist ja kuidagi närviline. Ka laste kasvatamiseks pole paremat kohta kui maal. Meie poisid saavad väljas kogu oma energia maha joosta. Õhtul, kui nad tuppa tulevad, jõuavad vaid süüa, pesta – ja juba lähevadki magama. Meie lapsed ei löö arvutis aega surnuks."

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA - Anne Loho, Foto: Tiit Tamme

Tänavu jaanuaris läksid Lohod suure pauguga lahku ja musta pesu hakati suure hooga ka Facebookis pesema.

Anne jäi oma postituses tagasihoidlikuks, samal ajal lajatas aga Gunnar tõeliselt avameelsete kirjutistega.

Anne Loho pani Facebooki järgneva postituse: 

"Head sõbrad, fännid, tuttavad. Annan teada, et minu kooselu Gunnar Lohoga on lõppenud. Oleme juba mõnda aega olnud lahus ja paraku on tänase seisuga lõppenud ka meie koostöö. Kahjuks pole mul enam ka tehnikat, millega esineda. Seega pean olude sunnil mõnda aega lavalaudadelt eemal olema. Vabandan kõigi ees, kes on broneerinud esinemised! Tänan südamest fänne ja loodan teiega siiski varsti kohtuda."

Gunnar Loho vastulause kõlas nii:

"Tere, lugupeetud kaasaelajad! Kuna mu abikaasa tegi avameelse avalduse, siis ei jätnud ta selgitamata ka asjaolusi, et miks jne," alustab Gunnar oma postitusega.

"Kui Sulle (mulle) saabuvad sellised toredad pildid, mis on saadetud oma armukesele ja mille tema lugupeetud abikaasa leidis oma abikaasa telefonist ning saatis mulle alljärgneva tekstiga, siis tekib ikka küsimus, et miks, milleks ja kuidamoodi peaksin sellise inimesega koos elama ja vaeva nägema ühise ürituse ja vaeva nägema laguneva perekonna kooshoidmisega," kirjutab ta.

Seejärel kirjutab mees, kuidas ta nägi peaaegu kaks aastat aega positiivse lahenduse leidmisega, kuid ometigi jooksis kõik liiva. Gunnari sõnul elab endiselt armas abikaasa nüüd juba uue mehega. "Anne Loho leidis ta järjekordselt esinemiselt 4. augustil ja kellega elas salaelu kuni 4. detsembrini 2018 a., mil see asi minu jaoks avalikuks tuli. Vahepealseid kirglikke suhteid ma siin avalikustama ei hakka, sest neid ei oska ma nagunii kokku lugeda jne."

"Ilmselt ootavad ees rasked ajad ja tobedad artiklid seltsielu kirjeldavates väljaannetes, aga mis seal ikka teha - minu abikaasa soovib vist kuulsamaks saada, sest tema päevatöö voodivabrikus (paneb brigaadis 120 voodit päevas, vabrik vist DELUX) seda kuulsusjanu ei võimalda (peaks ikka töölistele taastama autahvlid ja kõike muud tujutõstvat)."

"Leppisime küll abikaasaga, et kui teeme avalduse, siis ikka koos aga ilmselt arvas ta, et kui teeb seda kokkulepet eirates, siis saab ilmselt mingeid boonuspunkte fännidelt. On ta kuidas on, aga esinemistega on jah kahjuks lõpp - seda temapoolselte kokkulepete rikkumise pärast. Ärge palun võtke seda minu kirjutist mingi musta pesu pesemisena, sest mina pole seda tahtnud teha, aga seoses Anne avaldusega - pean tegema vastulause - nii piinlik, kui mulle see endale on. Vabandan laste ees!"

Muusikute perekond Anne ja Gunnar Loho aastal 2014 oma Olustvere kodus Foto: TIINA KÕRTSINI

Lohode 20 aastat kestnud abielu lahutati tänavu 9. augustil.

Täna on Anne šokis ja õnnetu, sest augusti lõpus võttis Gunnar nende 10-aastase poja Ronani ja kolis Annele teatamata temaga Hispaaniasse. "Ta pani meie poja minu üllatuseks ka Hispaanias kooli," imestab naine. "Ma ei kujutagi ette, kuidas see oli võimalik, sest sellesse kooli sisseastumiseks peab olema mõlema lapsevanema nõusolek."

Anne on teinud nii Eesti, kui ka Hispaania politseile avalduse lapseröövi kohta. Eestis võib selle käsitlemine aega võtta kuid, Hispaanias isegi kuni aasta. "Lapse heaolu pärast pole ma tahtnud seda eriti suure kella külge panna," tunnistab naine. "Ja kuna kõigest sellest on möödas üsna vähe aega, siis olen veel isegi šokis ja segaduses. Ilmselt suuremad vaidlused on alles ees."

Pikka intervjuud Anne Lohoga loe juba homsest Õhtulehest. 

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA - Anne Loho, Anu Saagim, Margus Merima Foto: Tiit Tamme

Mina kohtusin Annega hommikusöögil Tallinnas, Solarise keskuse vastavatud Dim Sum Food Club restoranis, kus meid võõrustas üks koha omanikest Margus Merima. 

Restoran Dim Sum Food Club on meie kohalikul toidu- ja restoranimaastikul üks ainulaadsetest, sest menüü põhifookus on Hiina käsitööpelmeenidel dim sum’idel. Dim Sum Food Clubi retseptid ja maitsed on sündinud koostöös brand chef Mihkel Võsotskiga, kes juhtis varem Tallinnas restorani Kadriorg, kuid on viimased viis aastat ametis olnud mainekates Euroopa toidukohtades ning lõpetanud Londonis maailma vanima kokakooli Le Cordon Bleu.

Dim sum`id on taignasse pakitud gurmeeampsud, mille täidisena kasutatakse hoolikalt valitud kvaliteetset toorainet nagu näiteks langustiinid, lammas, part või must trühvel ja viimistletakse aasiapäraste vürtside ja kastmetega. 

Lisaks dim sumi'dele on restorani menüüs teinegi unikaalne toit – mochi. Tegemist on traditsioonilise jaapani magusroaga, kus riisitaignast pallikeste sisse pannakse kas keedist või jäätist. Dim Sum Food Club’is on valikus nii mango-, šokolaadi-, vanilje- kui ka kookosejäätise mochid. Lisaks leiab menüüst juba tuntud lemmikud nagu erinevate täidistega bao burgerid ja tummised ramenid.

Vaata videot!