Vaba LavaFoto: Martin Ahven
Teater
30. september 2019, 11:49

Koos tegevjuht Evestusega lahkub ka Vaba Lava loominguline meeskond (13)

Vaba Lava meeskonnaga tegevjuhi Steven-Hristo Evestuse valikul liitunud kaks produtsenti, turundus- ja müügijuht ning tehnikajuht panevad pärast Evestuse lahkumisotsust samuti ametid maha.

"Teatrikeskuse sellisel tegutsemisel puudunuks selge perspektiiv ja vastutuse jaotus, sest töörahu ning motiveeritus saavad tuleneda vaid selgest juhtimispoliitikast ja hierarhiliselt läbipaistvast süsteemist," selgitas Evestus ERR-ile.

"Minu uued, pikaaegse kultuuri- ja teatrivaldkonna kogemusega meeskonnaliikmed tegid oma lahkumisotsused vastavalt väljakujunenud olukorrale ning on loomulik, et ühiste eesmärkide ja arusaamade pinnalt liitununa tabas meid kõiki kriisiolukord," lausus ta.

SA Vaba Lava juhatuse liige ja tegevjuht Steven-Hristo Evestus teavitas 25. septembril sihtasutuse nõukogu oma lahkumisotsusest.

Evestus, kes alustas Vaba Lava tegevjuhina tööd aprillis 2019, tõi oma lahkumise põhjustena esile teatrikeskuse majanduslikud ja kommunikatiivsed probleemid, mis on raskendanud asjaajamise ülevõtmist ja augustis tööd alustanud uue meeskonna sisseelamist.

"Oleme uue meeskonnaga pingutanud selle nimel, et teatrikeskus saaks oma ammu teada majandusraskustest hoolimata uue hoo üles ja tuule tiibadesse ning täidaks neid eesmärke, mida ta avatud platvormina minu hinnangul täitma peaks. Paraku tuleb täna nentida, et oleme jõudnud punkti, kus püstitatud eesmärkide täitmine ei ole enam võimalik," ütles Evestus pressiteates.