James HetfieldFoto: Linnaleht
Inimesed
30. september 2019, 10:56

Metallica laulja jälle meelemürkide küüsis, Austraalia turnee jääb ära (3)

Suvel Tartus võimsa kontserdi andnud Metallica jätab ära Austraalia ja Uus-Meremaa turnee, kuna laulja James Hetfield (56) läks taas kord võõrutusravile.

Metallica ülejäänud liikmed Lars, Kirk ja Rob teatasid turnee edasilükkumisest laupäeval Facebookis.

"Nagu enamik teist arvatavasti teab, on meie vend James juba palju aastaid sõltuvusega võidelnud. Nüüd on ta paraku olnud sunnitud taas ravile minema, et sellest jälle vabaks saada."

Ansambel ei täpsusta, millise sõltuvuse vastu Hetfield ravi vajab, kuid Uus-Meremaa veebikülg Stuff.co.nz. märgib, et rokkar on varem rääkinud oma võitlusest viinakuradi ja uimastitega. 

2001. aasta suvel läks James võõrutuskliinikusse, vabanemaks alkoholismist "ja teistest sõltuvustest". 2017. aastal rääkis ta Joe Rogani podcast'is, et on sestsaadik kaine püsinud. "Minu jaoks oli suur motivaator hirm. Kõige rohkem kartsin perest ilma jääda, see oligi see põhi, kuhu kukkusin, et mu pere läheb mu tuurilt kaasa toodud kommete tõttu minema. Naine viskas mind kodust välja, elasin kusagil üksipäini, ma ei tahtnud sellist elu," vahendab Stuff.co.nz.

Metallica liikmed kinnitavad, et bänd kavatseb Austraaliasse ja Uus-Meremaale tulla niipea, kui Jamesi tervis ja Metallica esinemisgraafik võimaldavad. Bänd kahetseb kibedalt, et peab nii paljudele kurbust ja ebameeldivusi tekitama, "eriti oma kõige ustavamatele fännidele, kes meie kontsertidest osa saamiseks pikki vahemaid läbivad".