Aimar Kuusnõmm
Inimesed
26. september 2019, 19:37

Miks on maailma tugevaimal mehel Aimar Kuusnõmmel raske pükse leida? (3)

26.-27. oktoobrini toimuvad Tallinnas Sparta spordiklubis Eesti meistrivõistlused klassikalises jõutõstmises, mis on ühtlasi katsevõistlused EM-ile pääsemiseks.

Tiitlit (83 kg) tuleb kaitsma ka Aimar Kuusnõmm. Ta kuulub Eesti koondisse juba 2007. aastast, kui oli 17-aastane. Kuusnõmm on võitnud juunioride MM-i ja EM-i kulla, sealjuures maailmarekordiga. Samuti on ta tulnud Eesti meistriks kulturismis.

Aimar, on sinusugusel mehisel mehel lihtne leida sobivaid rõivaid?

Triiksärgid ei sobi ja raske on ka pükse leida. Ma igapäevaselt ei kanna sportlikku stiili. Pigem ikka trennis.

Miks jõutõstmine?

Olen tegelenud kooli ajal veidi kergejõustikuga ja jalgpalli käisin ka proovimas, aga ei sobinud. Hiljem tulid kulturism ja tai poks. Jõutõstmise juurde jõudsin läbi vendade. Kuna nemad juba olid mõned aastad treeninud ja võistelnud, siis oli vaja ka proovida. See oli 19. septembril 2005, kui esimest korda jõusaali läksin ja rinnalt 65 kilo surusin. Tehnika oli muidugi selline, nagu oleks kanuuga sõitnud. Mulle meeldib enesearendamine, võimete proovimine. Aastatega on tekkinud igal alal mingid numbrid, mida väga sooviks ületada.

Kuidas sinu kolmel vennal läheb?

Alustasime kõik jõutõstmisega. Nüüdseks on kaks venda läinud üle kulturismile, aga jõusaalis käivad ikka sama palju. Kuna kõigil on oma elu, siis enamasti kohtubki kas jõusaalis või siis töö juures. Kui kusagilt vaba aega näpistab, siis käime krossi sõitmas.

Miks jõutõstmine vahel pooleli jäetakse?

Neid asju on palju ja igal sportlasel isemoodi. Põhiliselt on süüdi vigastused, mis kaasnevad ületreenimisega. Ise tegin pausi 2016. aastal ja proovisin tai poksi. Jõutõstjal on head eeldused selleks tänu kiiretele lihastele. 2017. aastal pöördusin tagasi jõutõstmise juurde. Motivatsiooni oli väga palju.

Oleksid ka MM-kullata treeningulainele jäänud?

Kindlasti, selleks ajaks oli saanud trennist juba elustiil.

Kes sind treenib?

Jõutõstmistreener on Jaan Salu. Nüüdseks küll rohkem mentori rollis. Treenin täna Sparta klubis.


Oled sündinud Saaremaal. Kus elad praegu?

2010. aastal kolisin Tallinna.

Milline on sinu päevakava?

Nädala sees on töö ja trenn. Ühel õhtul siis nädala sees on aega muude asjadega tegelemiseks. Nädalavahetused on vabad.

Ja kuidas veedad vaba aega?

Oleks seda vaid rohkem! Aga muidu veedan Saaremaal.