Edgar Savisaare elulooraamatu "Mängur"Foto: Teet Malsroos
Inimesed
26. september 2019, 18:38

GALERII | Paavo Kangur esitles Edgar Savisaarest kirjutatud elulooraamatut (6)

Paavo Kangur andis välja Edgar Savisaare elulooraamatu "Mängur. Edgar Savisaare tegelik lugu" ja esitles seda Rahva Raamatus. 

"See raamat räägib laulva revolutsiooni iidolist Edgar Savisaarest, tema muutumistest enne ja pärast Eesti taasiseseisvumist. Milline oli Nõukogude impeeriumi lagunemise ja Eesti iseseisvumise tegelik faabula, millised jõud seda käivitasid ja milline roll oli selles Savisaarel?

Omal moel oli Savisaar üksi preerias ratsutav kauboi, kes leidis igast saloonist uue armastuse ja uue vaenlase. Tema tulek poliitikasse oli juhuslik, aga kui ta oli juba hobuse seljas, ei tahtnud ta sealt enam kuidagi lahkuda," kirjutatakse raamatu tutvustuses. 

"Ta on mänguline mees, müstiline mees ja suhteliselt keeruline," selgitas Kangur ETV saates "Ringvaade", et raamatu pealkiri on saanud inspiratsooni Savisaarest endast. 

Kangur ütles saates ka, et raamatu väljaandmiseks Savisaarelt nõusoleku saamine polnud kerge, sest poliitik sõimas ta veel augustikuus läbi. "Kaks päeva sain sõimata, kolmandal päeval helistas, et okei, las olla, võib-olla reageerisin üle," kirjeldas Kangur. Samas rõhutas Kangur, et raamatu sisu pole Savisaarega kuidagi kooskõlastatud.