Ingrid PeekFoto: Teet Malsroos
Inimesed
26. september 2019, 16:10

Ingrid Peek: Vikerraadio peatoimetaja kohalt lahkumise taga pole kellegi hinnangud mu tööle (11)

Neljapäeval teatas ERR, et kaks aastat Eesti kuulatuimat raadiokanalit Vikerraadiot juhtinud Ingrid Peek lahkub ametist. Kuigi Peek jääb lahkumist kommenteerides suhteliselt napisõnaliseks, selgitab ta, et otsuse lahkuda tegi ta siiski ise.

"Otsuse ära minna tegin ise, ega see kerge polnud, veeretasin mõtet kaua peas, sest maha jääb palju toredaid kolleege ja mu suur armastus – raadio," sõnab ta.

Lahkumise taga ei ole teiste hinnangud Peegi tööle

Suve alguses teatas Vikerraadio populaarseim saatejuht Taavi Libe, et jätab pärast kuut aastat kanalis töötamist ameti maha. Muuhulgas kritiseeris Libe meedias Peeki, iseloomustades tema juhtimisstiili seisva veena.

Näitena tõi Libe vestluse Peegiga, kus ta kuulis vastuseks täpselt sama juttu, mida kaks aastat tagasi. "Oli tunne, nagu ei oleks aeg üldse edasi läinud. Minu arvates on Vikerraadio juhtimine viimased kaks aastat pilla-palla olnud. Sellest on kahju. Tunnen heameelt, et meil on endiselt palju kuulajaid. Aga eks kõik meedias töötavad inimesed teavad, et esimesena märkavad kitsaskohti need, kes asja sees on. Tarbijad teevad seda hiljem. Loodan, et midagi muutub enne, kui see kuulajateni jõuab," rääkis mees augustis Naistelehele.

Peegi sõnul ei peitu tema lahkumise taga tema suunas tulnud kriitika, et ta ei ole Vikerraadiole sobiv juht. "Selle taga pole kellegi hinnangud minu tööle, vaid soov edasi liikuda. Eks seda, milline juht ma olin, näitab aeg," ütleb ta. 

Peegi sõnul mõlgutas ta lahkumismõtteid juba suve alguses. "Rääkisin soovist lahkuda oma ülemustele ja lähematele kolleegidele suve hakul ja jõudsime kokkuleppele, et jään ametisse kuni uue peatoimetaja leidmiseni," selgitab ta. 

Meediast eemale jääda ei plaani

Peek sõnab, et sai kahe aasta jooksul, mil Vikerraadiot vedas, väga palju vajalikke kogemusi.

"Loodan, et olen saanud omalt poolt kodumaise raadiokultuuri lipulaeva arengule kaasa aidata – veidi enam kui kahe aasta sisse on jäänud kolmed valimised, vabariigi sajanda sünnipäeva tähistamine, juubelilaulutantsupidu ning paljud teised erilised sündmused ja rahva sekka minekud, Vikerraadio e-etteütluse rekordid, mitmed uued saated ja tegijad ja teemad, kuulatavuse tõus ligi 10%, raadiopäeva tähistamise ellukutsumine ja palju muudki. Liigun edasi võimsa kogemustepagasi võrra rikkamana ja tänulikuna selle võimaluse eest," jutustab ta. 

Peegi sõnul lahkub ta Vikerraadio ametist, et keskenduda loomingulisele tööle. Mida ta täpsemalt tegema hakkab, ta veel ei paljasta.

"Lahkumise taga on soov pühendada rohkem aega ja energiat asjadele, mis on mulle südamelähedased. Peas on mitu plaani, mis puudutavad meediat ja kultuurivaldkonda, ka raamatud, keskkonna- ja tulevikuteemad kõnetavad mind," räägib ta. "Meediast eemale jääda ma ei plaani. Edasised plaanid jätan esialgu enda teada," lisab ta.