Legendaarne Cream 2005. aastal New Yorgis: keskel Eric Clapton, trummide taga Gingr Baker ning vasakul bassimees Jack Bruce, kes suri 2014. aastal.Foto: Reuters/Scanpix
Saund
26. september 2019, 11:46

Legendaarne briti muusik on haiglas kriitilises seisus (2)

Legendaarse Briti ansambli Cream trummar Ginger Baker (80) on pereliikmete teatel haiglas kriitilises seisundis.

"Palun pidage teda täna õhtul oma palvetes meeles," seisab nimeka džäss- ja bluusmuusiku ametlikule Twitteri kontole eile tehtud postituses.

Baker mängis Creamis 1966-68, seejärel asutas koos Eric Claptoniga kollektiivi Blind Faith. Muusiku karjäär on The Guardiani teatel olnud kirev: ta on mänginud nii Fela Kuti, kosmilise roki bändi Hawkwind, John Lydoni postpunkbändi Public Image Ltd ning mitme nimeka džässmuusiku, näiteks Bill Friselli grupiga.

Bakeri tervislik seisund on viimastel aastatel halvenenud. 2013 rääkis ta Rolling Stone'i intervjuus, et kannatab äärmiselt valulise osteoartriidi all. Legendaarsel trummaril oli diagnoositud ka krooniline obstruktiivne kopsuhaigus. 2016 tegi ta läbi lahtise südamelõikuse ning elas ka üle tõsise kukkumise.

Creami bassimees Jack Bruce suri 2014. aastal. Eric Claptoni tervis pole samuti kiita - poolteise aasta taguses intervjuus kurtis laulja ja kitarrist, et on kurdiks jäämas ning saab vaevu käsi liigutada.