Ingrid PeekFoto: Tiina Kõrtsini
Meedia
26. september 2019, 09:19

Vikerraadio peatoimetaja Ingrid Peek paneb ameti maha! (9)

Kaks aastat Vikerraadio peatoimetaja ametit pidanud Ingrid Peek lahkub ametist omal soovil, et keskenduda loomingulisele tööle. Alates 4. novembrist asub Vikerraadio uue peatoimetajana ametisse Janek Luts.

Viimased kaks aastat Vikerraadiot juhtinud Ingrid Peek lahkub ametist omal soovil, et keskenduda loomingulisele tööle kultuuri- ja meediavaldkonnas. Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Erik Roose märgib, et Ingrid Peek avaldas soovi lahkumiseks juba suve algul, kuid nõustus jätkama uue peatoimetaja leidmiseni.

"Rahvusringhäälingus töötamine on olnud privileeg ning Vikerraadio peatoimetajaks olemine suur au," tänab Ingrid Peek kolleege.

"Nii rahvusringhääling kui ka Vikerraadio kuulajad saavad Ingridi tehtuga rahule jääda. Eetrisse on tulnud uusi teemasid ja saateid, Vikerraadio on muutunud sotsiaalmeedias ja mujal nähtavamaks, kuulatavus on tõusnud ligi 10%. Täname Ingridit pühendunud töö eest Vikerraadio juhtimisel," ütleb Riina Rõõmus.

Hetkel õiguskantsleri kantselei kommunikatsioonijuhina töötav Janek Luts alustas raadiotööd 1993. aastal Tartu Raadios. Aastatel 2003-2011 oli ta Kuku Raadio peatoimetaja, seejärel Eesti Ekspressi peatoimetaja. Eesti Rahvusringhäälingus on Janek Luts tegelenud arendusjuhina venekeelse telekanali ETV+ ettevalmistamisel, kaastööd on ta teinud ETVs ja Raadio 2s.

"Usume, et Janek Luts suudab olla sama edukas ning tänu oma pikale ajakirjandus- ja raadiojuhi kogemusele lisada veelgi hoogu Eesti kõige olulisema raadiojaama tegevusse," sõnab Erik Roose.

Kantar Emori raadiouuringu andmetel on Vikerraadiol üle 300 000 kuulaja, neist ligi pooled kuulavad Vikerraadiot iga päev.