TALLINNA RAE PALGALT MAAS: Priit Simson teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et lõpetas töö Tallinna linnapea nõunikuna.Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
25. september 2019, 16:05

Läheb minema: Priit Simson Tallinna linnapeale enam nõu ei anna (7)

Endine ajakirjanik Priit Simson, kes kaks ja pool aastat tagasi siirdus Tallinna linnapea meedianõunikuks, andis sotsiaalmeedia vahendusel teada, et Vabaduse platsi suurest majast edaspidi teda enam ei leia.

„Minu tegemised Tallinna linnakantseleis on lõpukorral, ehk paar meili tööde lõpetuseks on veel saata,“ kirjutas Simson Facebookis. „Täitsa tore on olnud. Tallinna päringute osas soovitan soojalt pöörduda Kristi Ruuli poole, kes kõik vajalikud asjad ellu viib. Mina teen praegu lühikese puhkepausi, et lülituda varsti uuele tööle. Mis see on, seda kuulete peagi.“

Enne Tallinna rae teenistusse astumist 2017. aasta 1. märtsil oli Simson üheksa aastat Eesti Päevalehe arvamustoimetaja. Tallinna linnapea mitmest nõunikust oli Simson kõige paremini tasustatud. Mullu kevadel avaldatud andmete järgi oli tema töötasu 2700 eurot.

Miks Simson Tallinna linnavalitsuse palgalt lahkub, seda kahjuks Simsonilt endalt küsida ei õnnestunud. Tema ametisse asudes märgiti, et ta sõlmis tähtajalise töölepingu. Üheks võimaluseks on ka isapuhkus, sest alles mõned päevad tagasi kirjutas Kroonika, et Simson ja tema elukaaslane, Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Manuela Pihlap saavad novembris teist korda lapsevanemateks. Nende esimene poeg Kusti sündis eelmise aasta taasiseseisvumispäeval, 20. augustil.

Simsoni esimeseks abikaasaks oli poliitik, minister ja nüüdseks Euroopa Komisjoni jõudnud Kadri Simson, kelle praeguseks elukaaslaseks ärimees Teet Soorm.

Kindlasti tuleb ära märkida, et Kadri Simson krooniti 1995. aastal Tartu missiks ja Simsoni praegune elukaaslane Manuela Pihlap sai Tartu missiks järgmisel aastal.

Simson on lõpetanud Tartu Ülikooli riigiteaduste eriala ning on reservohvitser. Ta on ka kõva spordimees, tema nimi figureerib oma vanuseklassi jooksjate seas ikka esimeste seas. Avalike andmete kohaselt kuulub ta oma sünnilinnas spordiüritusi korraldava MTÜ Elva Jooksusari juhtide sekka.