Plácido DomingoFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
25. september 2019, 11:10

Metropolitan Opera katkestas suhted seksiskandaali sattunud Domingoga (5)

Maailma nimekamaid ooperiteatreid, New Yorgi Metropolitan Opera on katkestanud koostöö tipptenor Plácido Domingoga, kes pidi täna õhtul üles astuma Verdi "Macbethi" nimiosas.

Met Opera teatas, et 78aastane Domingo, kes augusti algul tähistas koos abikaasa Martaga 57. pulma-aastapäeva, nõustus taanduma kõigist planeeritud etteastetest nende laval. Hispaania ooperikuulsus on sattunud seksiskandaali keskmesse: Associated Pressi kahest artiklist selgus, et Domingot süüdistab seksuaalses ahistamises 20 naist. Juhtumid ulatuvad 80. aastatesse ning mitme väidetava ohvri sõnul oli ooperistaar neilt korvi saades nende karjääri kahjustanud.

 
 
 
View this post on Instagram

57th wedding 👰 🎩 anniversary ! August 1, 1962.

A post shared by Plácido Domingo (@placido_domingo) on

 "Met ja Domingo on ühel nõul, et ta peab taanduma," kuulutab New Yorgi ooperimaja lakooniliselt ning lisab, et rohkem teemat ei kommenteeri.

BBC Newsi teatel oli Met Operale avaldatud järjest suuremat survet annulleerida Domingo seitse uue hooaja ülesastumist. Mitmed ooperimajad on tippartisti esinemistele juba kriipsu peale tõmmanud. Kuid ooperiteatri juht Peter Gelb kinnitas pärast laupäevast "Macbethi" peaproovi artistidele, et Met ootab Los Angelese ooperimaja sisejuurdlusi tulemusi. Domingo on tegutsenud selle juhina 2003. aastast saadik. Ühtlasi tahtis Gelb ära oodata Ameerika muusikaartistide gildi otsuse. 

Nüüd aga teatas "Macbethi" proovides osalenud Domingo, et tema karjäär Metropolitani laval on läbi. Teatri teatel on tipptenor esinenud nende laval 706 korda. "Debüteerisin Metropolitan Opera laval 27-aastaselt ning olen selles võrratus teatris laulnud 51 järjestikust hunnitut aastat. Ehkki vaidlen hiljutistele süüdistustele kategooriliselt vastu ning muretsen õhkkonna pärast, milles inimesi mõistetakse hukka ilma asjakohase menetluseta, lihtsalt mõtte ajel, usun, et mu osalemine "Macbethi" lavastuses juhiks tähelepanu eemale mu kolleegide suurelt töölt nii laval kui ka kulisside taga."

Domingo jutust jääb mulje, et tagasiastumispalve esitas ta ise. "Tänan Meti juhtkonda mu palvet vastutulelikult rahuldamast. Olen õnnelik, et sain 78 aasta vanuses laulda seda võrratut rolli "Macbethi" peaproovis, mida loen oma viimaseks esinemiseks Meti laval."