Inimesed
3. oktoober 2019, 17:37

Vaata saadet „Puuduta mind“ ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist.

„PUUDUTA MIND“ 99. SAADE | Urmas Sõõrumaa: „Olen mõnusalt heas vormis ja naudin täiega oma sisemist harmooniat.“ (13)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordse saate külaliseks on Eesti ettevõtja ja Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!

U.S. Invest - Rotermanni kvartali arendaja Urmas Sõõrumaa

Urmas Sõõrumaa on eraettevõtja ja rahvusvaheline investor. Ta hakkas oma
investeerimisportfelli ehitama 90ndate alguses, kui asutas turvateenuseid pakkuva firma nimega ESS Grupp. Ettevõte sai Baltimaades viie aastaga turuliidriks ja hoiab seda positsiooni tänaseni. Aja jooksul kasvasid tema turvasektori investeeringud kiiresti ning viisid lõpuks U.S. Investi moodustamiseni, mis tegi investeeringuid mitmetesse äriettevõtetesse, keskendudes esialgu ehitus-, kinnisvara-, kinnisvarahaldus-, ja turvafirmadesse teistes piirkondades.

Urmas Sõõrumaa on seotud mitme ühiskondliku ettevõtmise ja heategevusliku sihtasutuse tööga. Ta on töötanud järgmistel ametikohtadel: riigiettevõtete Eesti Energia ja Eesti Raudtee nõukogu esimees, Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni juhatuse liige, Eesti Tennise Liidu direktor jt. Ta on ehitanud ka ühe Põhja-Euroopa suurimatest tennisekompleksidest – Tallinnas asuva Tondi Tennisekeskuse.

Lisaks on Urmas Sõõrumaal ainulaadne enam kui 1000 taiesest koosnev kunstikollektsioon, mida ta eksponeerib osaliselt Tallinna südalinnas asuvas
U.S. Art kunstigaleriis.

"Puuduta mind" - Urmas Sõõrumaa; Anu Saagim; Sirje Presnal Foto: Tiina Kõrtsini

Ärimees ja esoteerika huviline Urmas Sõõrumaa on tunnistanud, et ei häbene küsida esmakohtumisel inimeselt tema sünnikuupäeva, et selle järgi tema „maagilist ruutu” arvutada.

„Eelistan vaadata inimese sünnikaarti või tunda teda hiina kalendri looma-aasta järgi. Ja kindlasti arvutan inimesele sünnikuupäeva järgi „maagilise ruudu“,"räägib Sõõrumaa. "Isegi siis, kui kedagi enda juurde tööle võtan, ei häbene ma seda teha. Küsin alati ka sünnikuupäeva, seda tulebki uue inimese käest küsida. Selle järgi arvutan välja inimese isikuomadused ja pilt saab selgemaks, millega saab tema puhul arvestada.

On sul mõned kindlad reeglid, millega ma arvestad, olgu siis töö- või isikliku elu sobivussuhetes?

Kui võtta sodiaagi aastaringi 360 päeva, siis mida lähemal asuvates märkides sündinud inimesed, seda suurem eeldus on neil sõbralikult ja rahumeelselt läbi saada. Mina olen näiteks Ambur, kelle naabrieks on ühelt poolt Skorpion ja Kaalud ning teiselt poolt Kaljukits ja Veevalaja. Võin kindel olla, et nendega on mul turvaline läbisaamine, samas võib see pika peale muutuda ka igavaks.

Adila puhkekeskuse soolaleivapidu - Urmas Sõõrumaa koos elukaaslase Hedi Laigariga Foto: Martin Ahven

Urmas Sõõrumaale kuuluva Adila puhkekeskuse klaaskupliga Püha Bagua õnnistati sisse trummide, viirukisuitsu ja Suurelt Vaimult soosingu palumisega. 

Urmas Sõõrumaa kutsus 2018. aasta kevadel kõik huvilised talle kuuluvasse privaatsesse Adila puhkekeskusesse, et pühitsusrituaalide, positiivsete võngete ja šamaanirituaaliga avada äsja valminud kaheksatahuline klaaskupliga seminarihoone, millel nimeks "Bagua".

Nagu ütlesid šamaanirituaali korraldajad ise, harmoniseeriti selle sisult religioosse ehitise keskkond sel moel loodusrütmidega kooskõlla. Rituaali juhtis Eesti üks tuntumaid šamaane Tõnu Talimaa. "Kõiki rajatisi on mõistlik sisse pühitseda," selgitab Sõõrumaa. "On selle läbiviiaks üht või teist laadi preester või palutakse pühade vaimude kohalolekut. Meil oli avamisel šamanistlik lähenemine. Palusime õnne, edu ja taevalikku abi."

Mis on Bagua?

Bagua on oma nime saanud eripärase kaheksanurkse kuju järgi. Bagua on võimas maagilise geomeetriaga sümbol mille algupärased juured ulatuvad Mongoolia-Siberi šamaanideni. Taoistid usuvad, et selles kujundis sisaldub kogu Universium. Bagua on head energiat toov vorm mis aitab ellu viia meie elu eesmärke ja suuri plaane. "Pühasse Baguasse on oodatud eelkõige need inimesed, kes hoolitsevad teadlikult oma keha ja hinge hea käekäigu ning harimise eest, et terves kehas oleks terve vaim," selgitab Sõõrumaa.

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!

"Puuduta mind" - Urmas Sõõrumaa; Anu Saagim; Sirje Presnal Foto: Tiina Kõrtsini