Foto: Andres Teiss
Film
24. september 2019, 16:27

GALERII | Lõppesid Priit Pääsukese noortekomöödia „Öölapsed“ võtted

Septembri ööpimeduses pandi punkt Eesti noortekomöödia „Öölapsed“ võtetele. Filmis astub üles ligi 20 armastatud näitlejat ja mitu uut talenti.

„Filmi võtteperioodi lõpetamine öötundidel oli igati sümboolne, sest just öö on nii filmi loomisel kui ka sisus olnud üheks läbivaks jooneks. Kogu see eriline õhtune energia on nüüd kaamerasse püütud, mida täiendab näitlejate tasemel huumoritunnetus,“ kommenteerib filmi režissöör Priit Pääsuke.

„Filmigrupp, kus teevad mängufilmidebüüdi mitmed uued andekad filmitegijad, sai tehniliselt keerulise võtteperioodiga imeliselt hästi hakkama. Oleme tänulikud ka nendele ligi 100 vabatahtlikule noorele, kes erinevates stseenides taustanäitlejatena kaasa tegid ja suve jooksul mitu ööd võtetel veetsid,“ lisas ta.

Filmi võtted algasid 22. juulil ja kokku filmiti enam kui 18 erinevas võttekohas Tallinnas. „Minu jaoks oli kogu projekti kõige põnevamaks, inspireerivamaks ja lustlikumaks osaks koostöö uute noorte näitlejatega, kes filmi peaosades ja suuremates kõrvalosades oma mängufilmidebüüdi teevad - Grete Konksi, Alice Siil, Jaune Kimmel, Amanda Hermiine Künnapas, Miika Pihlak. Nende professionaalsus ja hooliv suhtumine „Öölastesse” oli imetlusväärne, ootan suure põnevusega nende tähelendu,” räägib võtteperioodist filmi produtsent Marianne Ostrat.

„Öölaste” peaosi mängivad Grete Konksi („Klassikokkutulek 2“), Piret Krumm („Klassikokkutulek 3”) ja Alice Siil. Liisi kehastav Grete Konksi nõustus öösel filmimise maagilisusega. „Võtted möödusid tempokalt ja kogu protsess oli minu jaoks väga huvitav. Tundsin iseennast mängitud rollis mitmetel hetkedel ära, samas on filmis kaasa löömine mulle nii enda kui ka näitlemise kohta palju õpetanud,” sõnab ta.

Film räägib kolmest oma elus erineva murdehetkeni jõudnud õest. Äsja gümnaasiumi lõpetanud Liis (Grete Konksi) avastab, et planeeritud tulevik poiss-sõbraga ei olegi nii kindel. Vanem õde Karin (Piret Krumm), oma vanemate ootuste esimene ohver, püüab toime tulla tänapäeva seksistlikus ärikeskkonnas. Õdedest noorim, teismeline Jane (Alice Siil) püüab vastu hakata peoloomast sõbranna survele tõestada end kellegina, kes ta ei ole. Ühe saatusliku öö jooksul paljastuvad saladused ja tunded, mida ükski neist endale varem tunnistada pole tahtnud.

Kõrvalosades teevad kaasa Mart Müürisepp („Klassikokkutulek“), Kristjan Lüüs („Võta või jäta“), Alo Kõrve („Perekonnavaled“), Liis Lemsalu („Eia jõulud Tondikakul“), Peeter Oja (telesari „Lõks“), Draamateatri näitleja Laine Mägi (“Klass”, telesari „ENSV“), Argo Aadli (“Seltsimees laps”), Lauri Pedaja (“Klass”, telesari „Köök“), Ott Lepland („Vasaku jala reede“), Juss Haasma („Päevad, mis ajasid segadusse“), Jaune Kimmel, Miika Pihlak, Liisa Saaremäel ja Amanda Hermiine Künnapas  (telesari „Padjaklubi“).

Filmi lavastaja on Priit Pääsuke („Keti lõpp”), stsenarist Ewert Kiwi, operaator ja kaasstsenarist Mart Raun, kunstnik Kadri Kuusler, kostüümikunstnik Gerly Tinn, grimmikunstnik Maarja Järvsoo ning produtsent Marianne Ostrat.

Linateose tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, High Voltage, 1 Agentuur; Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituut; ööklubi HALL, Valge Klaar, Jungent Estonia OÜ, Kopli Couture, X-rent, Wolt, Alasti Kino, Digital Sputnik, Pro Beauté OÜ ja Davines.

Filmi toodab Alexandra Film, kaastoodab Luxfilm ja levitab ACME Film „Öölapsed“ linastub kinodes üle Eesti 2020. aastal.