PÄRIS FILM PÄRIS TULEGA: Tartus lina tänaval pandi kodumaise põnevusfilmi "O2" tegijad puumajale tule otsa.Foto: Aldo Luud
Film
24. september 2019, 14:56

Priit Võigemast naasis kodumaise põnevusfilmi „O2“ võtetele

FOTOD | Karlova põles jälle: spioonifilmi ülesvõtmiseks pandi puumajale tuli otsa (1)

„Nii kui tossumasin tööle pandi, kihutasid päris tuletõrjujad kohale. See kant on siin tihti põlenud, et kohalikud on päris hellaks tehtud,“ naerab Tartus Aleksandri tänaval filmivõtete liikluskorraldaja.

Lisaks tossumasinale pandi vanas nakkushaigla kvartalis põhjalikult põlenud puumaja ikka päriselt põlema. Kuldsete kiivritega päris pritsimehed lasid päris voolikust päris vett ja kustutasid päris tuld.

Võtteplatsil oli ka filmi „O2“ peaosatäitja Priit Võigemast, kes pidi vigastuse pärast vahepeal võtetelt eemal olema. Peategelast igaks juhuks tule ligi ei lastud, filmitegijad ei taha õnne mitu korda proovile panna. Sisevõteteks kasutati sama kvartali teist maja, mis samamoodi mitmeid kordi põlenud ja mille interjöör on filmi jaoks sobivalt kõrbenud ilma tuunimata.

Teisipäeval Tartus tehtud kaadrid oli esialgu plaanis üles võtta augustis, kuid need lükkusid septembrisse Võigemasti jalavigastuse tõttu. Näitleja vigastas jalga Helsingis Malmi lennuväljal, kus filmiti üles üht võtmestseeni, kus peaosatäitjal tuleb lennuki poole joosta lennuki suunas. Võigemast rebestas joostes kannakõõlust ning pidi ka operatsioonil käima.