Demi MooreFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
24. september 2019, 09:54

Alkohoolikust ema teenis 15aastase Demi Moore'i vägistamise pealt raha (8)

Täna ilmub USAs Demi Moore'i mälestusteraamat "Inside Out". Katkendeid sellest on juba ajakirjanduses avaldatud, eile aga meenutas näitlejanna telesaates koletut episoodi oma elust: ta langes 15aastasena vägistamise ja ühtlasi hirmsa reetmise ohvriks.

"See oli vägistamine ning ka rabav reetmine, mille paljastas mehe julm küsimus: "Mis tunne on, kui ema on sind 500 dollari eest maha parseldanud?"" kirjutab näitlejanna oma memuaarides.

Moore (56) on varem rääkinud, et tema ema oli alkohoolik. Nüüd rääkis ta saates "Good Morning America" teleajakirjanik Diane Sawyerile, et oli 15aastasena tulnud koju ja leidnud korterist eest vanema mehe, ema tuttava. Mees vägistas tüdruku. Kui Sawyer küsis, kas ema oli tütre tõesti vägistajale müünud, vastas Demi: "Ma ei usu, et see oli otsekohene tehing, aga ema tõesti andis mulle juurdepääsu ja seadis mu ohtu."

Moore'i väitel oli alkohoolikust ema hakanud teda teismelisena baaridesse kaasa võtma, et mehed neid kaht märkaksid. Ema Virginia üritas korduvalt enesetappu. Esmakordselt juhtunud see siis, kui Demi oli 12aastane. "Mäletan, et kasutasin sõrmi, oma väikesi lapsesõrmi, koukimaks ema suust tablette, mida ta oli püüdnud alla neelata," kirjutab Demi raamatus. Sawyerile lisas ta, et seda oli juhtunud mitmeid kordi. "Mu lapsepõlvega oli lõpp. Elumuutev hetk."

Virginia suri 1998. aastal.

Moore kirjutab raamatus, kuidas ta lahkus pennituna kodust, et Hollywoodis karjääri teha, ehkki tal polnud vähimatki näitlemiskogemust. Enesekindlus võrsus teadmisest, et tal pole midagi kaotada.

19aastasena pääses Demi seebiooperisse "General Hospital". Kuid kuulsus hakkas noorele neiule pähe - ta leevendas pingeid alkoholiga, siis juba kokaiiniga. Abielu Bruce Willisega tõi küll teatava stabiilsuse. Demi sai kolm tütart. Moore räägib memuaarides, kuidas ta hakkas pärast pikemat pausi taas jooma ja uimasteid pruukima 2000. aastate algul, kui oli ilma jäänud oma uue kallima Ashton Kutcheri lapsest.