Priit Võigemast "O2" võtetelFoto: Julia Vakina
Film
23. september 2019, 11:57

Spioonipõneviku „O2“ võtetel raskelt jalga vigastanud Priit Võigemast naaseb rolli juurde

Teisipäeval hakatakse Tartus kodumaist spioonipõnevikku "O2" filmima ning võtteplatsile naaseb ka filmi peaosatäitja Priit Võigemast, kes suve lõpus võtteplatsil jalga vigastas.

Algselt plaaniti Tartus filmida augustis, kuid võtted lükkusid septembrisse Võigemasti jalavigastuse tõttu. „Meil on väga hea meel, et Priidu jalg on juba paranenud ja ta saab võtetele naasta,“ rõõmustab filmi produtsent Esko Rips.

Võigemast vigastas jalga Helsingis Malmi lennuväljal, kus filmiti üles üht võtmestseeni, milles peaosatäitja jooskeb lennuki suunas. Võigemast rebestas joostes kannakõõlust ning pidi ka operatsioonil käima. 

Filmimise ajal võib Tartu tänavatel näha nii ajaloolisi sõidukeid kui ka ajastutruudes kostüümides näitlejaid. Filmivõtete ajal on planeeritud eriefektidena tule ja suitsu kasutamist.

Võtted toovad Tartus kaasa lühiajalisi sõidu- ja kõnnitee sulgemisi Lina, Aleksandri ja Kalevi tänavatel:

- 24. septembril kell 9:00-19:00 on peatumiseks ja parkimiseks suletud Lina tänav Kalevi ja Aleksandri tänavate vahelisel lõigul ning Aleksandri tänav Lina ja Aleksandri ristmiku lähistel;

- 24. septembril kell 10:00 -19:00 on liikluseks suletud Lina tänav Kalevi ja Aleksandri tänavate vahelisel lõigul ning Aleksandri tänav Lina ja Aleksandri tänavate ristmiku lähistel;

- 24. septembril kell 12:00 – 14:00 ja 16:00 – 18:00 toimuvad Kalevi tänaval kuni 5-minutilised reguleeritud liiklusseisakud.

Nafta Films OÜ võttemeeskond vabandab linnaelanike ees võimalike ebamugavuste pärast ja lubab tagada kohalike elanike juurdepääsu kinnistutele. Ajutiselt võib esineda ühistranspordi kõrvalekaldeid kehtestatud sõiduplaanist.

„Täname Tartu Linnavalitsust, kohalikke elanikke ja ettevõtjaid mõistva suhtumise eest. Omalt poolt lubame tagada liiklusohutuse ja teha kõik selleks, et filmivõtted põhjustaks võimalikult vähe ebamugavusi. Tartlastel pole muretsemiseks põhjust, sest suitsu kasutamine on vastavuses tervisenõuete ja ohutusreeglitega,“ kinnitab Rips.

Filmivõtted algasid suvel Tallinnas, jätkusid Helsingis ja toimuvad lisaks Tartule veel ka Ida-Virumaal, Saue ja Harku vallas, Vilniuses ning mitmel pool mujal. „O2“ on uus kodumaine spioonipõnevik, mis jõuab kinodesse järgmise aasta sügisel. Eesti, Soome, Läti ja Leedu koostöös valmiva filmi režissöör on Margus Paju („Supilinna salaselts“) ja selles lööb kaasa rahvusvaheline näitlejate seltskond.