Billy PorterFoto: AP/Scanpix
Inimesed
23. september 2019, 12:10

Mustanahaline geimees tegi Emmy galal ajalugu (14)

Eilsel Emmyde jagamisel Los Angeleses pälvis draamasarjade kategooria parima meesnäitleja auhinna 50aastane Billy Porter - esimene mustanahaline geimees, kes oli auhinnale nomineeritud. 

Ekstravagantse välimuse poolest tuntud Porter pälvis tähtsa tunnustuse telesarjaga "Pose". Ajakiri People märgib, et 1980. aastatel hargneva seriaali trupi seas on enim transsoolisi ja LGBTQ-näitlejaid kui teleajaloo üheski teises sarjas.

"Meie, artistid, oleme inimesed, kes saavad muuta sel planeedil elavate inimeste südame ja teadvuse molekulaarehitust," ütles pisarateni liigutatud Broadway veteran auhinda vastu võttes. 

Poole aasta tagusel Oscarite jagamisel oli Porter laineid löönud oma imposantse rõivastusega ning pälvinud õhtu kleidikuninganna tiitli. 

Emmy võidu järel reporterite ette astudes ütles näitleja, et on tänulik, et tema silmad on näinud päeva, mil ta saab ehedalt iseenesena maailma ees seista. "Mulle on öeldud, et sellisena ei saa ma eales tööd. Mulle on öeldud, et selline inimene ei saa eales edu saavutada. Ja punkt. Nii mulle öeldi. Aga ma ei uskunud seda. Ma ei uskunud seda. Olen elav tõestus, et tuleb endasse uskuda, endasse investeerida. Armasta iseend ja õpetas siis seda ka teistele."