HatariFoto: Jörgen Norkroos
Üritused
23. september 2019, 09:24

Islandi Rahvusringhääling sai Hatari mässamise tõttu trahvi

Tänavu Eurovisionil Islandit esindanud Hatari ei jäänud silma ainult oma lavasõu ja -kostüümide tõttu. Ürituse finaalis lehvitasid nad Palestiina kirjaga silti, mis tõi kaasa tõelise pahameeletormi. Nüüd on Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) otsustanud Islandi Rahvusringhäälingut (RÚV) trahvida.

"Hatari näitas Eurovisioni finaalis korraks Palestiina kirjaga silti, kui nad istusid green room'is. Eurovision on mittepoliitiline üritus ja selline käitumine on reeglitevastane. Sildid eemaldati kiiresti eetrist ja EBU arutab seda vahejuhtumit kindlasti pärast võistlust," teatas EBU pärast Eurovisioni oma avalduses.

20. septembril teataski Islandi Rahvusringhääling, et EBU on otsustanud neile teha 5000 euro suuruse trahvi. Seda siiski tasuda ei kavatseta, sest nad pole rahul, kuidas olukorraga toona tegeleti, vahendab Wiwibloggs. Nad lisasid, et olid kasutanud kõiki meetmeid, et EBU reegleid mitte rikkuda ning Hatari teod on nende enda vastutada.

RÚV rõhutas ka, et ükski ringhääling ei saa lõpuni takistada artisti tegemast või ütlemast seda, mis võib võistluse reeglitega vastuollu minna.