Kaire Vilgats.Foto: Erlend Štaub
Inimesed
22. september 2019, 12:40

Täiendatud kell 13.30! Täiendatud kell 15.03!

VIDEO | Kaire Vilgatsi auto hävis leekides: „Kui poleks ise kohal olnud, ei usuks.“ (75)

Täna 9.45 sai suure ehmatuse osaliseks laulja ja näitleja Kaire Vilgats, kelle sõiduk Tallinna-Tartu maanteel Põltsamaa sissesõidu lähistel põlema oli süttinud. „Sa ei usu ju iial, et sinu auto läheb põlema,“ kommenteerib esimesest ehmatusest toibunud Kaire Vilgats.

"Kui poleks ise kohal olnud, ei usuks," postitas Kaire Vilgats peagi pärast õnnetust Instagramis. Postitatud videost on ka lauljatari häälest kuulda, et ta on sel hetkel juhtunust väga ehmunud.

"Minuga on kõik hästi. Juba teatris proovis," kinnitas Vilgats juba oma järgmises postituses.

Tegu oli väga õnneliku õnnetusega, millest lauljanna ise pääses vigastusteta.

Auto oli süsimusta suitsu täis

Hommikul kodust lahkudes poleks Kaire Vilgats osanud ka kõige jubedamas õudusunenäos karta, et teel teatriproovi tema auto põlema süttib. Ja mitte ainult ei sütti, vaid lausleekides suisa vrakiks moondub.

Õhtulehega rääkides tunnistab Kaire Vilgats, et on suutnud end juba koguda ja rahunenud.

„Praegu tundub proovis juba parem, pole aega sellele mõelda,“ selgitab Vilgats.

Lauljanna sõnul läks sõit kahtlaseks siis, kui ta hakkas autosalongis tundma ebameeldivat vinguhaisu.

„Salongi hakkas vingugaasi tulema ja ma peatasin auto, sest see oli selline talumatu lõhn,“ kirjeldab Vilgats.

„Läksin ja vaatasin kapoti alla, aga seal ei olnud midagi. Ei suitsenud kusagilt,“ selgitab Vilgats, et sulges kapoti.

„See tundus väga kahtlane. Ma sain aru, et on mingi jama,“ selgitab lauljanna, et kuna hais oli olnud niivõrd talumatu, siis poleks ta enda sõnul isegi enam mõelnud sellele, et autosõit võiks tavapäraselt jätkuda.

„Siis nägin, et salongi oli immitsenud tumedat suitsu, mida immitses ka esiklaasi juurest väljaspoolt. Vaatasin, aga ei teadnud, et mis asi see on, aga õnneks peatus minu kõrval auto, mille juht ütles, et mu auto läheb põlema,“ meenutab ta.

Vilgats tahtis ka ise pagasnikust haarata tulekustuti, aga mingil põhjusel see ei avanenud. Tulekustutitega üritasid lauljanna sõidukit päästa appi tõtanud mees ja samuti abistamiseks peatunud bussijuht.

„Vaatasin, et mehed askeldavad. Mina helistasin päästesse, aga oli juba näha, et leegid hakkavad tulema. Auto oli süsimusta suitsu juba täis,“ kirjeldab naine kogetut ja lisab: „Mõtlesin, et las need asjad jäävad. Kõik ju haises hullult.“ Ka siin aitasid Kairet heatahtlikud abistajad, kes autost asjad välja võtsid ja tuleroaks sattumisest päästsid.

Kaire mäletab, et üks abistajatest jõudis rääkida, et oli kunagi ise päästeametis töötanud ja inimesi koolitanud.

Laulja ja näitlejana tegutsevat Kaire Vilgatsit oodati kella 11ks proovi, mistõttu teavitas ta oma tööandjat ja palus endale järele tulla.

Et lähedased ja tuttavad ei muretseks, siis tegi ta ka kiire postituse sotsiaalmeediasse, kus teavitas, et temaga on kõik korras. Üks mees viis ta lahekesti Puhu risti. Mitmel korral ütleb Kaire oma jutu vahele tänusõnu neile, kes teda hädas aitasid.

„Ma isegi ei tea nime, aga olen jube tänulik, et nemad mu teele sattusid ja aitasid,“ kiidab lauljanna.

Kaire arstide abi ei vajanud ja pigem kardab, et äkki teda abistanud mehed hingasid liialt seda mürgist tossu sisse.

„Ma ei hakka isegi genereerima, et mis oleks võinud juhtuda. Kõik läks jumala hästi, olen õnnega koos. Tänan inimest, kes sattus sinna, kui mul oli abi vaja,“ tunnustab Kaire abistajaid veelkord. Ta usub, et just tänu neile ei puhkenud paanikat ja kõik lahenes õnnelikult.

„Filmisin, et oleks teada ja näha, kuidas auto põlema läks. Ise mõtlesin, et filmin ja küsin laste isa käes abi. Ta on mind alati aidanud. Sa ei usu ju iial, et sinu auto läheb põlema,“ ütleb esimesest ehmatusest toibunud Kaire veel kogetut kokkuvõttes.

Põlevast autost võib saada vrakk kõigest mõne minutiga

Päästeameti pressiesindaja sõnul tuli väljakutse põleva sõiduki kohta 9.45. 9.50 sündmuskohale jõudnud päästjad leidsid eest lausleekides Hyndai. Kell 10.12 oli vrakk kustutatud.

Pressiesindaja sõnul sai põleng alguse mootoriruumist, mis viitavat tehnilisele probleemile.

Mida tuleks teha, kui sõidukist eraldub tossu või pillub välja leeke?

Päästeaameti pressiesindaja sõnul tuleks sel hetkel eelkõige mõelda oma elule ja autost lahkuda. Kui on võimalik sõidukit kustutada, siis võib proovida seda teha. Samas tunnistab pressiesindaja, et kilose kustutiga ei tee põleva sõiduki juures just väga palju ära. Kogemused lihtsalt näitavad, et auto võib mahapõleda ka kahe minutiga. Ka Vilgatsi õnnetuse puhul leidus heatahtlike möödujaid, kes auto kinni pidasid ja üritasid lauljanna sõidukit kustutada, kuid tuli oli ka seekord inimesest võimsam.

Vaata SIIT!

undefined Foto: Kuvatõmmis | Instagram Kaire vilgats