Foto: EPA/Scanpix
Inimesed
22. september 2019, 10:57

„Stiilse viisiku“ staar on HIV-positiivne (5)

USA reality-sarja „Queer Eye“ ehk „Stiilne viisik“ täht Jonathan Van Ness leidis endas viimaks julguse tunnistada, et ta on HIV-postiivne.

Ekstravagantse välimusega juuksur, kes tunneb end mõnel päeval mehena, mõnel naisena, avaldab 24. septembril mälestusteraamatu „Over The Top“ („Üle võlli“), kus kirjutab, et sai HIV-diagnoosi 25aastaselt. Muutumissaate staar Van Ness (32) rääkis New York Timesi teatel, et oli toona kliendi juuste kallal tegutsedes minestanud. „See päev oli täpselt nii rusuv, kui arvata võite.“ 

Van Ness pihib raamatus, kuidas teda oli nelja-aastaselt pilastanud keegi vanem poiss. „See pani mulda teiste enesehävituslike käitumisviiside seemne.“ Teismeline Jonathan seksis vanemate meestega ning 20. eluaastates reklaamis veebiküljel Gay.com oma seksuaalteenuseid. Seksiga teenitud raha kulutas ta narkootikumidele. Van Ness on käinud kaks korda võõrutusravil ning pole kangeid uimasteid enda sõnul aastaid pruukinud.

Van Ness otsustas oma diagnoosi avaldada, kuna tema sõnul on Donald Trumpi administratsioon keskendunud geikogukonna halvas valguses näitamisele.