"Hommikusöök staariga" Faehlmanni kohvikus, Reet Linna, Anu Saagim
Videod
22. september 2019, 07:05

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Reet Linna: „Prillitoosis“ võiks vabalt olla ka romantikanurk (67)

Reet Linna on Eesti Televisioonis töötanud poolsada aastat – ta asus seal tööle 1969. aastal muusikasaadete ja Eesti Telefilmi assistendina ning seejärel oli muusika- ja meelelahutussaadete toimetaja ja saatejuht. Praegu juhib särtsaks naine ETV saadet "Prillitoos". Tal on pojad Kent ja Robert ning tütar Hanna-Stina. Reet on muuseas ka kuuekordne vanaema. 

Reeda sõnul pole ta tegelikult kunagi telesaadete tegemist õppinud. Tema tähelend televisioonis sai alguse pigem juhuslikult. "Oli puhas juhus, et  sattusin olema õigel ajal õiges kohas. Kuid see kujundas tagantjärele mõeldes täitsa korralikult kogu mu ülejäänud elu."

Eesti Televisioonist ei taha ta mingil juhul lahkuda, kuigi pakkumisi mujal saatejuhina tööd teha, on olnud hulgaliselt: "Ma ei taha mujale minna, sest selles majas on mu elu möödunud, on lapsed kasvanud, mured ja rõõmudki üle elatud."

 

Kohtusime Reedaga varasel hommikutunnil otse ETV maja kõrval asuvas Faehlmanni kohvikus, mis teletöötajatele justkui teine kodu. Tegus naine oli jõudnud ära käia juba Retro FM`i hommikusaates ja peale meie intervjuud ootas teda esinemine Pärnus ning peale seda teatriõhtu Endla Teatris. 

Reet, eile hilisõhtul olid sa veel ka saates „Õhtu“! Kuidas sa jaksad nagu vurrkann sellise tempoga ringi pöörelda?

Jah, olin saates veel kõige viimane külaline ja sain alles poole öö ajal koju, Varahommikul Retro FM’i, nüüd siia „Hommikusöök staariga“ saatesse ja see ei lõpe sellega. Mul on kella 14-15 vahel vaja Pärnus olla ja anda väike kontsert puuetega inimestele. Ja vähe sellest, juba kevadel võttis meil üks kolleeg teatripiletid, seega jään õhtul Pärnusse. Ühesõnaga täismäng, endale, teistele ja kõigile!

Praegu käivitame tegelikult ka „Prillitoosi“ sügishooaega. See tähendab mitut pikka salvestuspäeva. Lõpuks võttis kõik see virr-varr isegi mõtlemise ja ajataju ära. Aga asjad tuleb panna tähtsuse järjekorda. Sinuga hommikusöögile tahtsin tulla juba puhtalt uudishimust. 

Jah, me oleme kohtunud varasemalt ainult kas Kaubamaja Ilumaailmas kosmeetikat ostes või mõnel peenel üritusel. Ega me pikemalt polegi lobisenud ja ega teineteise saadeteski käinud.

Kusjuures minu kolleegid on mulle juba öelnud, et pane Anu Saagim endale "Prillitoosi" külaliste nimekirja.

"Prillitoosi"!?

Jah. "Prillitoos" ei ole enam ammu vanurite saade. Nii paljud noored vaatavad seda. See on nagu koguperesaade. Sel aastal teeme hästi palju asju uutmoodi. Näiteks liitub meiega Mart Juur, kes hakkab saates rääkima raamatutest. Me teeme saatesse teisigi põnevaid alamrubriike.

Järsku mina võiks tulla „Prillitoosi“ seksist rääkima? Vanemad inimesed ju seksivad ka.

Algusaastatel muide tahtsime sinna seda seksilõiku sisse panna, aga see lükati miskipärast kõrvale. Me ei ole tõesti saates kunagi rääkinud seksist, aga seal võiks vabalt olla väike romantikanurk küll.

Absoluutselt! Mõelge sellele.

Meil on esimeses saates külaliseks Eero Spriit, kellel oli just 70. sünnipäev. Tema intervjuust käis läbi lause, et tal on uus suhe. Siis ma mõtlesin, et kui see saab nii hilises eas veel juhtuda, siis järelikult ka sellisest teemast peab rääkima.

Huvitav, kas tal on 20, 30 või 40 aastat noorem pruut?

Ei tea, seda ma ei küsinud.

Sa ei läinudki sügavuti?

Ei, see ei olnud minu teema. Aga, et ta selle ise avalikult välja ütles, siis järelikult on see talle tähtis.

Vaata videot!

Pikemat intervjuud Rahva-Reedaga loe juba Õhtulehe teisipäevasest paberväljaandest.

Reet Linna 75. juubelikontserdid "Sõnadel on hind" toimuvad 24. - 29. septembril erinevates kohtades üle Eesti. Vaata täpsemalt SIIT!

Reet on omaette nähtus Eesti meelelahutusmaailmas, kes on lõbustanud meid juba üle poole sajandi. Ennekõike teame Reeta teleekraanilt ja lavalt, kuid tema loodud tekstidele on viisi saanud ka uskumatult palju Eesti pop-hitte. Kahetunnisel juubelikontserdil kõlavad ainult Reeda tekstidele kirjutatud laulud. Laval Reet Linna, Karl Madis, Karl-Erik Taukar, Birgit, Genka, Robert Linna, Noorkuu, Kaire Vilgats, Dagmar Oja ja ansambel Rene Puura juhtimisel. Õhtujuht Jan Uuspõld.

Reet oli, on ja jääb lillelapseks! Rock’n’rolli lapse hing on temas jäädavalt. Minge ja vaadake ise järgi!