Vello Vaheri perre sündis vallatu maragratFoto: Erakogu
Inimesed
20. september 2019, 22:32

Palju õnne! Vello Vaheri perre sündis vallatu marakratt (14)

Tsirkuseakrobaat, akrobaatika- ja joogaõpetaja Vello Vaheri tütar Lembi sünnitas kolm nädalat tagasi väikese marakrati.

"Pisipoisi strateegilised mõõtmed: 4,3kg, 52cm," rõõmustab vanaisa Vello. "Juba võimleme ka! Alustasime loomulikult vaikselt, 6-päevaselt. Kui laps oli paarinädalane, lubas Lembi mul väikest  marakratti ka loopima hakata. Tegelikult oleksin soovinud seda varemgi teha, aga tütar ei lubanud. Loomulikult oleme kogu perega äraütlemata õnnelikud uue maailmakodaniku saabumise üle meie perre!"

Vello ja Aita Vaheril on viis last: Vootele, Lembi, Linda, Endla ja Lemme. Vello on tõdenud mitmes intervjuus, et tema perekond on justkui Itaalia perekond.

Vello on aukartustäratava kogemustepagasiga oma ala proff, kes on alates 1987 aastatst muude tegemiste kõrval akrobaatikat õpetanud nii erinevates stuudiotes, spordiklubides, kui ka teatrikoolides.

Esimesed lavakogemused pärinevad Vellol juba aastast 1979, millele järgnesid siis joogastiilis akrobaatika, breiktants, kogupereakrobaatika lastega jne. Seda nii kodumaistel lavadel, kui ka naaberriikides ning kaugemteski maades nagu Hiina, Ameerika Ühendriigid, Itaalia, Hispaania, Portugal, Maroko, jne.

Vello on olnud Eesti Tsirkuse Gaala peakorraldaja ning teinud mitmeid teatrialaseid koostöid, olles abiks tsirkusemeistrina ning loonud tehnilisi lahendusi. Vello on, õpetuseks teistele, pannud ka osa oma kogemustest paberile ja avaldanud 1991 aastal raamatu “Harjutusi väikelastega” ning 2002 aastal “Võimlemine väikelastega”.