Video: Rauno Vahtre
Õhtulehe horoskoobid
10. oktoober 2019, 11:04

ÕL VIDEO | Selgeltnägijasaate tajuja Tiina: hakkasin oma olemust paremini mõistma, kui sain löögi pähe (23)

TV3 ekraanil saab ka sel hooajal näha televaatajate üht lemmiksaadet "Eesti selgeltnägijate tuleproov". Ligi 200-st kandideerijast kutsuti katsetele poolsada, kellest ülesannetega selekteeriti välja 12 eriliste võimetega selgeltnägijat, šamaani, nõida, maagi ja ennustajat, kes alustasid võistlust kristallkäe ja rahalise auhinna nimel. Osalejad pidid saatesse pääsemiseks läbima kolm vooru: musta kasti voor, ümbrikus olevate fotode äratundmine ning pagasnikuülesanne. 

Saa tuttavaks tänavuste ühe edukaima osalejaga, kelleks on energiate ja teispoolsusega suhtlev tajuja Tiina.

Tajuja Tiina (63) töötab energiatega ja suhtleb teispoolsusega. Suure osa oma teadlikust elust õpetajaametit pidanud Tiina kuulub oma päritolult kuulsasse Taulide torupillidünastiasse. Kuid helin, mis teda terve ta teadliku elu on saatnud, on pigem esoteerikavaldkonda kuuluv. Nägemused ja ennustused tulevikust ehk märgid, on teda saatnud läbi lapsepõlve. Mida aeg edasi, seda selgemalt on ta neid märke lugema õppinud.

Tiina, räägi palun, kuidas saab õpetajast järsku selgeltnägija?

Jätame palun selle õpetajateema praegu välja.

Sel juhul selgita, mida tähendab täpsemalt tajuja?

Ma olen näinud ja tajunud asju juba lapsest saati. See tajumine, nägemine ja kuulmine pole juhtunud minuga üleöö. Olin kolmene või neljane, kui tajusin, et ma hõljun lae all. Seda juhtus hästi tihti. See oli nii hea tunne ja ma tahtsin seal kogu aeg olla. See oli esimene seisund või olek, mida laps ei oska lahti seletada. 

Eks see läkski sealt edasi. Ka kooliajal tunnetasin asju väga teravalt. Miks mul prillid olid? Aga sellepärast, et arvati, et laps ei näe. Tegelikult kadusid mul lihtsalt tekstid vahel eest ära. Seda juhtub tänaseni, aga tegu pole sugugi vaegnägemisega. Lapsena ma loomulikult ei julgenud öelda, et mu silmanägemisega on kõik korras ja et toimuvad hoopis muud anomaaliad. Ka siis ma tunnetasin ja tajusin ning nägin teatud asju ette. Jällegi, mul polnud sellest kellegagi rääkida. Samas, olin omas mullis väga õnnelik.

Kas see sinu vanemaid vahel murelikuks ei teinud?

Ei. Ma ju ei rääkinud neile asjadest, mis minuga toimusid. Olen looduslaps. Üles kasvanud maakodus. Olin kogu aeg õues ja puu otsas. Neid ei huvitanud, millega ma päevad otsa tegelesin.  

Alles siis, kui olin 25-aastane sain aru, et minuga on midagi teistmoodi. Käisin isegi Gunnar Aarma juures, kes soovitas mul edasi elada nii nagu midagi poleks juhtunud. Otsisin abi ka teistelt selgeltnägijatelt. Minu mure sai lahenduse alles siis, kui olin saanud löögi pähe. Tajusin oma olemust seejärel paremini.

Hakkasin ette tajuma auto- ja bussiavariisid. Tajusin neid täpselt siis, kui need juhtusid. See oli kohutav! Mõtlesin, et olen hull. Takkapihta kadus mul ära ka kõrvakuulmine. Läksin arsti juurde, kus öeldi, et kõrvadel pole midagi viga. Seejärel hakkasin päevikut pidama. Kirjutasin kõik oma nägemused ja tajumised sinna üles. Ise mõtlesin, et ma ei ole ju normaalne.  

Nägin ja tajusin ka kohutavat Pala bussiõnnetust, mis toimus 11. oktoobril 1996 Sõõru–Nõva teel Jõgevamaal, kus põrkasid kokku koolibuss ja metsaveoauto. Õnnetuses hukkus kaheksa õpilast.

Kui sa seda tajusid, siis miks sa midagi ette ei võtnud?

Ma ei saanud aru, mis toimub. Ma lihtsalt karjusin selle õnnetuse juhtumise ajal. Tegelikult nägin ka seda õnnetust, kui 15. detsembril 1994 Mäos kaks politseinikku tulistamine käigus viga said ja hukkusid. Täpselt viis minutit enne poolt kahte öösel hakkas mul valus ja panin öölambi põlema. Täpselt siis said nad ka surma. Need politseinikud lihtsalt karjusid öösel mu voodi kõrval. Kirjutasin selle ka ües. See ei ole normaalne! Ma ei ole normaalne inimene!   

Seejärel hakkasin paluma kõige vägevamat, et ma ei taha enam kõike seda kuulda. Siis vaibus see mõneks ajaks ära. 

Täna aitad inimesi. Millele sa täpsemalt spetsialiseerud?

Aitan inimesi vastavalt vajadustele ja raha selle eest ei võta. Ma näen, mis inimesel viga on, näen tema probleeme. Näen, kui kellegile on jäänud surnud inimene külge. Olen kontaktis surnutega ja oskan neid ära saata. Suurim viga on see, kui jäetakse urn surnud inimese tuhaga koju. Oskan ka kummitusi ohjes hoida. Ma saan nendega ühendust ja suudan nendega rääkida.   

Mis sa arvad, mis juhtub peale selgeltnägijate saadet? Sul on järjekord ukse taga?

Eks ma suurema tunglemise ärahoidmiseks peaksin ikkagi mingeid summasid hakkama inimestelt vastu võtma. See mõjutab ju minu enda tervist ka. Ma ei lasku enam ka väga sügavale, nagu saates teen, sest see hävitab minu keha. 

Vaata videot!"Eesti selgeltnägijate tuleproov" on TV3 ekraanil igal neljapäeval kell 20:00.

"Eesti selgeltnägijate tuleproov" 2019 osalejad Foto: Tiina Kõrtsini

"Eesti selgeltnägijate tuleproov" on TV3 ekraanil igal neljapäeval kell 20:00.