KOLM PÄEVA VAREM: 4. novembril 2017 sõitis Viktor Tiuliukov oma Audiga Venemaalt läbi Valgevene ja Läti Eestisse kuritegu toime panema. Piirikaamera jäädvustas Valgas tema Eestisse saabumise.  Foto: Politsei / kohtutoimik
Krimi
23. september 2019, 07:46

Punase Oligarhi piinad ehk Kuidas Lao ja kompanjonid pantvangi võtsid

Värvikas kohtutoimik paljastab, kuidas endistest äripartneritest said paari kuuga verivaenlased ja tagasi ei kohkutud isegi maffiastiilis kättemaksuoperatsioonidest. Kõige kurvemalt lõppes lugu Venemaa ettevõtjale, kes langes Viimsis relvastatud röövi ohvriks ja viidi mitmeks päevaks Assar Pauluse kambajõmmi kodutallu Järvamaale.

Värvikas kohtutoimik paljastab, kuidas endistest äripartneritest said paari kuuga verivaenlased ja tagasi ei kohkutud isegi maffiastiilis kättemaksuoperatsioonist. Kõige kurvemalt lõppes lugu Venemaa ettevõtjale, kes langes Viimsis relvastatud röövi ohvriks ja viidi mitmeks päevaks Assar Pauluse kambajõmmi kodutallu Järvamaale.

Esialgu pidas politsei kuriteo organiseerijaks 1990. aastatel üheks Eesti allimaliidriks nimetatud Meelis Laod (53). Hiljem nihkus uurimise keskmesse aga hoopis laiemale avalikkusele tundmatu ärimees Mark Raul Laanela (44), keda kahtlustatakse nüüd ka kuritegeliku ühenduse juhtimises.  

Edasi lugemiseks: