Kadri KlampeFoto: Wanda Martin/ www.facebook.com/kadri.klampe
Tele
18. september 2019, 16:35

VIDEO | UHKE! Võrust pärit eestlanna esitles oma moedisaini kuulsal New Yorgi moenädalal (5)

Tänases “Pealtnägijas” tutvustatakse vaatajatele Kadri Klampet - tegu on eestlannaga, kelle nimi ei ütle võib-olla isegi paadunud fashionistadele palju, kuid 35aastane Võrust pärit ja peamiselt Inglismaal elav moelooja läbis esimese eestlasena ülitiheda konkursi, mille auhind oli stipendium ja garanteeritud korduvesinemine maailma ühel kuulsamal, New Yorgi moenädalal.

Klampega võttis ühendust Ameerikasse pürgivate moedisainerite ühendus ja palus tal saata hindamiseks oma kollektsiooni. Klampe läbis enam kui 900 avaldusega tippasjatundjate karmi sõela. 

"Ma pidin saatma kogu oma eelneva hooaja kollektsiooni neile siis analüüsimiseks ja üle vaatamiseks. Kuu aega hiljem tuli vastus, et nad olid mind nomineerinud nelja disaineri hulka, keda nad siis kaks aastat sponsoreerivad ja aitavad ja toetavad. Ma üle kere lihtsalt värisesin," rõõmustab eestlannast disainer.

Klampe on esimene eestlane, kelle bränd on sellesse mainekasse programmi valitud, mis loodi just uute disainerite esiletõstmiseks. See tähendab märkimisväärset rahalist toetust ja abi paberimajanduses, kõige kulminatsiooniks on aga võimalus näidata oma kollektsiooni moemaailma mõjukate pilgu all New Yorgi moenädalal ja seda kahe aasta jooksul suisa neljal korral. Ühele väikesele brändile on see tohutu saavutus ja enneolematu võimalus oma tooteid reklaamida.

Klampe lõpetas 13 aastat tagasi Eesti kunstiakadeemias tekstiili eriala. Disainipisiku sai ta oma lähedastelt - tema õel oli samuti kunagi rätsepatöökoda ning sealt saigi alguse tema armastus rõivaste vastu. 

Klampe sõnul teadis ta algusest peale, et tahab luua oma brändi, mitte minna tööle mõne suure brändi alla."Eks mul lihtsalt sisemine jonn ja nagu teadmine, et ühel päeval ma seda teen, oli nii tugev, et lihtsalt ma sain selle nagu teostada,” räägib ta. 

Klampe läbimurre sai alguse 2015. aastal, kui ta lõi luksusliku rõivabrändi Yufashi. Esimesed disainid sündisid tema enda elutoas. "Ma alustasin ju Londonis ja mul ei olnud tegelikult suure brändi juhtimiskogemust, et see oli väga katse-eksitusmeetod kõik,” selgitab ta.

Tema bränd saavutas rahvusvahelise kuulsuse pärast seda, kui tüdrukutebändi Little Mix laulja Jade Thirlwall ja seriaalist “Scream Queens” tuntud näitleja Billie Lourd tema disaini kandsid. 

Vaata kogu "Pealtnägija" lugu videost!