Peaminister Jüri Ratas riigikogusFoto: Stanislav Moshkov
Poliitika
18. september 2019, 14:27

Opositsioon boikoteeris riigikogu infotunnis peaministrit (191)

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatide fraktsioonid ei esitanud kolmapäevaseks riigikogu infotunniks peaminister Jüri Ratasele ühtegi küsimust.

Ainsad küsimused peaministrile tulid tema erakonnakaaslastest saadikutelt. Ülejäänud küsimusterahega pidid hakkama saama siseminister Mart Helme ja välisminister Urmas Reinsalu.

Sotsiaaldemokraatide esimees Indrek Saar kinnitas ERRi uudisportaalile, et sotsid leppisid Reformierakonna fraktsiooniga kokku, et peaministrile küsimusi ei esita, kuna nende silmis Ratas seda valitsust ei juhi ja seega on targem esitada küsimusi neile, kes tegelikult otsuseid teevad. Lisaks on Ratas hakanud Saare sõnul kasutama sellist patroniseerivat stiili, mis ei ole opositsiooni hinnangul täiskasvanute omavahelises suhtlemises kohane. 

Jüri Ratase eelmise valitsuse ajal, möödunud aasta novembrikuus, kuulutas talle opositsioon samuti boikoti. Siis tegid seda koos Reformierakond, Vabaerakond ja EKRE.

"Peaminister ei saa käituda niimoodi, peaminister ei saa võtta sellist hoiakut, et ta mõnitab rahvasaadikuid, ta mõnitab fraktsioone ja teisi erakondi. See on vastuvõetamatu," ütles EKRE esimees Mart Helme siis.