Kirka 2004. aasta suvel. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
18. september 2019, 11:00

Soome laulja Kirka surma põhjus selgus alles nüüd (7)

Eestiski populaarne Soome laulja Kirka Babitzin suri 31. jaanuaril 2007 vaid 56 aasta vanusena. Superstaari surm tuli täiesti ootamatult. Kirka õde paljastab alles nüüd, mis tema venna hauda viis.

Seni on avalikkusele teada vaid see, et Kirka tappis haigushoog, mis oli teda öösel kodus tabanud. Aasta pärast traagilist sündmust kinnitas Kirka vend Georgi ajakirjandusele, et lähedasi tabas Kirka surm nagu välk selgest taevast. Lauljal polnud mingit pikaajalist tõbe. "Sel juhul oleksin seda teadnud," ütles Georgi.

Pereliikmete leina kergendas veidi vaid teadmine, et Kirka ei pidanud piinlema. "Tean, et ta ei kannatanud ega tundnud valu. See oli talle suur õnnistus ning kena viis suremiseks. Lähedastele on muidugi kohutavalt raske, kui see nii ootamatult tuleb."

Nüüd aga rääkis Kirka õde Muska Babitzin ajalehele Ilta-Sanomat, mis tema kuulsale vennale saatuslikuks oli saanud. 

Õele oli nädal enne Kirka surma torganud venna juures silma midagi veidrat. "Märkasin, et Kirka ülakeha oli ebatavaliselt paistes." Kuid Kirka kinnitas murelikule õele, et oli arsti juures käinud ning kõik pidi korras olema.

"Kirka suri aordi rebenemise tagajärjel. Ma ei mõista, kuidas seda ei märgatud. See on mind vaevama jäänud," ütles Muska Ilta-Sanomatele.