Foto: Krishan Patwa
Saund
16. september 2019, 14:37

VIDEO | Silvia Ilves tegi „Troonide mängu“ tunnusmeloodiast enda versiooni (13)

„Olin aastaid seriaali osas eelarvamustega, sellest räägiti igal pool ja mõtlesin, et mina ahvatluse õnge ei lähe ning ulmeteemad mind ei paelu. „Troonide mäng“ aga eksponeerib väljamõeldud tegelasi nii usutavalt, et vaatasin seitse hooaega läbi mõne kuuga. Ise ka ei uskunud, et nõnda televiisori lõksu langen ning vabu öötunde seriaali peale kulutan,“ räägib Silvia Ilves, kes avaldas kultusseriaali tunnusmeloodiast enda versiooni. Lisaks ilmus loole kaunis video.

Silvia ütleb, et mõned aastad tagasi avaldas 2cellos seriaali tunnusmeloodia ametliku muusikavideo. „Kuigi esimene hooaeg avaldati juba 2011. aastal, vaatasin eelmisel aastal koos tolleaegse elukaaslasega seitse hooaega korraga ära. Seriaal on võigas, vägivaldne, ebaõiglane ning tekitab kindlasti igas inimeses tugevaid emotsioone! Vaatasin seda öösiti une arvelt hommikutundideni, olin täielikus sõltuvuses. Kes on seda vaadanud, teab, millest räägin!“

Ilves tunnistab, et pole eriline seriaalide fänn ja on algusest lõpuni vaadanud vaid „Troonide mängu“ ja „Põgenemist“. „Olin aastaid seriaali osas eelarvamustega, sellest räägiti igal pool ja mõtlesin, et mina ahvatluse õnge ei lähe ning ulmeteemad mind ei paelu. „Troonide mäng“ aga eksponeerib väljamõeldud tegelasi nii usutavalt, et vaatasin seitse hooaega läbi mõne kuuga. Ise ka ei uskunud, et nõnda televiisori lõksu langen ning vabu öötunde seriaali peale kulutan!“

Silvia ütleb, et soov muusikavideoks tekkis aasta alguses, kui ta oli „Troonide mängu“ fännina ära vaadanud ka kaheksanda hooaja. „Tegelikult kiindusin kõigepealt selle soundtrack’i. Seriaali muusika on lihtsalt nii geniaalselt kirjutatud, et ka pärast sajandat korda viimase peameloodia kuulamist jääb sisse ikkagi võimas tunne. Muusikavideo eesmärk on puhtalt isiklik soov seda geniaalset lugu mängida ja esitan seda endiselt lavadel, publik lihtsalt nõuab seda,“ räägib ta.

Lugu sai salvestatud varakevadel ning Silvia on kõik tšellopartiid ise sisse mänginud. „Muusikavideo sai tehtud juunis Jägala joal sealse väge täis kose tõttu. Minu versioon „Troonide mängu“ teemast on täis mitmeid tšellopartiisid ja soovisin võtetele lisajõudu visuaalse efekti andmiseks. Neli noort kirglikku naistšellisti – Nora Reinsalu, Ann Kuut, Kärt Rannik ning Heidy-Heleen Trug olid rõõmuga valmis kampa lööma, mille eest olen tõesti tänulik! Meil on kurvastavalt vähe noori naistšelliste ning nende väheste seast leida neli tšellotüdrukut – mul vedas!“ rõõmustab Ilves.

„Filmimised kestsid kogu päeva ning eesmärk oli jäädvustada Jägala joa kaunis ja võimas loodus ning saada sellega üheks. Mina jäin tulemusega päris rahule, kiidan filmimeeskonda Calcus, kes tuli kohale Soomest ning kellega on mul olnud väga sujuv koostöö. Nymf Fashion laenutas meile rõivaid ning lubas kleidikesed isegi vee sisse kasta – olen südamest tänulik disainer Triin Kärblasele, kelle looming inspireerib ja võlub. Loodan, et minu väike unistus antud muusikast oma versioon luua rõõmustab mu fänne ning „Troonide mängu“ austajaid! Tunnen, et üks väike unistus on taas teoks saanud!“ räägib Silvia.