"Su nägu kõlab varsti tuttavalt"Foto: TV3
Tele
16. september 2019, 20:00

UUTMOODI NÄOSAADE: igas saates võistleb 8 inimest, vähim punkte saanud osaleja kukub saatest välja (14)

Eesti televaatajate seas ülipopulaarne näosaade tuleb sel korral pisut teistmoodi. Uuel hooajal kannab saade nime „Su nägu kõlab varsti tuttavalt“ ja seekord oli võimalus kandideerida absoluutselt kõigil andekatel Eesti inimestel, kes end proovile panna soovisid.

See tähendas, et casting’ule võisidki tulla kõik soovijad - nii tavalised Eesti inimesed kui ka need, keda eestlased juba siit-sealt tunnevad.

Kui varasemalt on saate ülesehitus olnud selline, et kaheksas saates võistleb kaheksa inimest ning nende saadete põhjal tekib pingerida, mille neli esimest artisti pääsevad finaali, siis seekord läheb natuke teisiti. Saateid on endiselt kaheksa ning igas saates astub lavale samuti kaheksa võistlejat. Küll aga kukub üks inimene, kes kohtunikelt kõige vähem punkte saab, saatest välja.

Varasemalt tekkisid saadete pingeread kohtunike ja osalejate endi punktide alusel (kohtunikud andsid 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 ja 12 punkti ning iga osaleja sai oma lemmikule anda lisaks 5 punkti), seekord annavad punkte vaid kohtunikud.

Iga saate võitja saab järgmises saates aga puutumatuse ehk näiteks kui esimese saate võidab osaleja, keda nimetame praegu Mariks, kuid teises saates on ta punktidega viimane, ei kuku Mari saatest välja, vaid koju tuleb minna sellel osalejal, kes punktide arvestuses eelviimasele kohale jäi. 

Väljakukkuja asemel tuleb igas saates mängu uus osaleja, seega võistleb igas saates ikkagi kaheksa artisti. Viimasest, 8. saatest pääseb Alexela kontserdimajas toimuvasse suurde finaali nelja osaleja asemel seekord seitse, aga ka finaalis võistleb kaheksa inimest – kaheksas hääletatakse võistlusesse tagasi televaatajate poolt kõigi väljalangenute hulgast.

Saate võitja viib koju auhinnaraha 10 000 eurot. Kui varasemalt läks võiduraha heategevuseks, siis sel korral jääb kogu raha võitjale endale.

Esimene saade jõuab TV3 ekraanile 13. oktoobril, kuid kui keegi uute osalejate nägemisega seni ei kannata, on kõigil võimalus soetada pilet stuudiosalvestustele, mis juba sel pühapäeval alguse saavad.