"Hommikusöök staariga" Jahu Tänavagurmees - Urmas E. Liiv; Anu Saagim; restorani omanik Vadim PärnVideo: Rauno Vahtre
Inimesed
17. september 2019, 07:34

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Telegeenius Urmas Eero Liiv kahetseb, et lahkus TV3 programmijuhi kohalt (31)

Kutsusin hommikusöögile tulise temperamendiga kunagise Kanal 2 kuvandijuhi ja hilisema TV3 programmidirektori Urmas Eero Liivi, kellega rääkisime tema tänastest tegemistest – verivärskest dokumentaalsest eriprojektist "Ma pääsesin Estonia katastroofist" ja peagi kinolinale jõudvast õudusfilmist "Kiirtee põrgusse". Einestamiseks valisime Tallinnas Vabaduse platsi vahetus läheduses asuva Jahu Tänavagurmee kohviku.
Urmas Eero Liiv oma lemmiklokaali Peekri Baar ees Tatari tänaval. Foto: Robin Roots

Urmas Eero Liiv on lõpetanud Tartu Ülikooli bioloogia-geograafiateaduskonna ja Tallinna Ülikooli filmiosakonna režii alal. Aastatel 2001–2011 töötas ta Kanal 2 kuvandijuhina ja 2012–2017 oli ametis TV3 programmijuhina.

Rääkisime suud puhtaks teleäri olemusest, läbikukkumistest ja võitudest ning miks mees äkitselt 2018. aasta jaanuaris teles ameti maha pani ja lihtsalt lahkus, kuigi TV3 polnud nõus temast mingi hinna eest loobuma. "See oli valuline kõigi osapoolte jaoks ja ma täna isegi kahetsen seda sammu," tunnistab Liiv.

Urmas Eero Liiv on tõepoolest telegeenius. Enam kui kümne isikliku dokumentaal- ja mängufilmi kõrval  – „Tervitusi Nõukogude Eestist“, „Häädemeeste UFO“, "Teine Arnold", "Pronksöö: vene mäss Tallinnas", "Staarmaakas", „Must alpinist“ jpt – on Liivi entusiasmist sündinud ka „Võimalik vaid Venemaal“, „Su nägu kõlab tuttavalt“, "Selgeltnägijate tuleproov", „Evelin“, „Inglite aeg“, „Kuuuurija“ ja veel mõnikümmend populaarset teleformaati.

Vaata videot!

Pikemat intervjuud Urmas Eero Liiviga loe Õhtulehe veergudelt juba sel neljapäeval.

"Hommikusöök staariga" Jahu Tänavagurmees – Anu Saagim ja restoraniomanik Vadim Pärn. Foto: Robin Roots

Jahu Tänavagurmee on suure hingega väike kohvik Tallinna südames

"Meie missioon on näidata külalistele, et ka tänavatoit peab olema valmistatud kvaliteetsetest toiduainetest," räägib lokaali omanik Vadim Pärn entusiastlikult. "Kui kõik tarbijad hakkavad eelistama kvaliteetseid toiduaineid, muutub nende tootmine soodsamaks ning inimesed igas kodus ja restoranis saavad nautida tervislikku toitu, tekitamata kahju loodusele ja inimkonnale. Igatahes kutsume meie endale külla kõiki, kes hindavad toidu kvaliteeti ja hoolivad keskkonnast."

Jahu Tänavagurmee menüü on orgaaniline ja eestimaine 

"Meie jaoks on oluline, et toit oleks nii maitsev kui ka kvaliteetne," lisab Vadim. "Seepärast kasutame oma köögis kodumaist maheveiseliha, millest lihunikud teevad meile igal hommikul värsket hakkliha. Hommikuti küpsetavad pagarid meie oma retsepti järgi värskeid hamburgerisaiu ning kõik kastmed valmistame ise ilma säilitusainete ja maitsetugevdajateta."

Vaata videot!

"Hommikusöök staariga" Jahu Tänavagurmees