Maailma vanim sünnitaja koos oma mehega. Foto: India Photo Agency / SWNS/Scanpix
Inimesed
14. september 2019, 18:51

Maailma vanim sünnitaja ja tema mees vaaguvad haiglas hinge? (8)

74aastane indialanna Erramatti Mangayamma, kes hiljuti tekitas sensatsiooni kaksiktütreid ilmale tuues, lebab The Suni andmeil haigla intensiivravipalatis. Raskes seisundis on ka tema mees, keda oli pärast isaks saamist tabanud infarkt.

1962. aastast koos olnud India paar ei suutnud abielu jooksul lapseootele jääda ning piinles selle pärast väga. "Mind vaadati süüdistava pilguga, nagu oleksin pattu teinud," rääkis Erramatti Times of Indiale.

Erramatti ja Rajarao kaksiktütred. Foto: India Photo Agency / SWNS/Scanpix

Mullu, kõrges vanuses, tehti Erramattile kunstviljastamine, mis õnnestus esimesel katsel. Arst sai alles hiljem teada, et naine oli end kümme aastat nooremaks valetanud. Kui ta 5. septembril tublid ja terved kaksiktütred ilmale tõi, kuulutati, et tegu on maailma vanima sünnitajaga. Juhul kui 74aastase Erramatti vanus tõestatud saab, pääseb ta tõesti rekordiraamatuisse. 

Paraku lebab maailma vanim sünnitaja praegu intensiivravipalatis.  Tema abikaasa Rajarao, kelle vanus on väidetud olevat nii 80 kui 78 eluaastat, sattus haiglaravile juba päev pärast seda, kui Erramattile keisrilõige tegi - talumees varises kokku. Esialgu levisid kuuldused insuldist, kuid The Suni andmeil oli tegu infarktiga. 

Kohaliku haigla peaarsti sõnul viidi vanim sünnitaja viidi pärast keisrilõiget intensiivravile, et ta saaks kosuda selle suure katsumuse tekitatud stressist. Kuid The Suni andmeil on Erramatti ikka veel intensiivpalatis. Tema pereliikmed on lubanud tüdrukud vajadusel ise üles kasvatada.

Maailma vanima sünnitaja tiitel kuulus seni hispaanlanna Maria del Carmen Bousada de Larale, kes oli 2006. aastal keisrilõikega kaksikpoegi ilmale tuues 66aastane. 2008. aastal pretendeeris rekordile indialanna Omkari Panwar, kes enda sõnul oli sünnitades 72. Kuid sünnitunnistust ei olnud tal ette näidata.