Näitleja Felicity Huffman pääses kergemalt kui arvas.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
13. september 2019, 23:07

Oma lapse pettusega ülikooli upitanud näitleja Felicity Huffman läheb kaheks nädalaks vangi (5)

Kohus otsustas sel reedel, et massilises ülikoolipettuses osalenud Hollywoodi näitleja Felicity Huffman peab 14 päeva vanglas veetma.

„Meeleheitel koduperenaiste“ staar sõnas juba juunis, et on valmis vanglas karistust kandma. Siiski arvas ta toona, et läheb trellide taha tervelt neljaks kuuks.

Huffman peab lisaks maksma 30 000 dollarit trahvi ja tegema 250 tundi ühiskasulikku tööd, vahendab ABC News. Vanglasse peab ta minema 25. oktoobril.

Huffmanil polnud kohtuotsusele mingeid vastuväited.

Kevadel ilmnes, et USAs osalesid mitukümmend jõukat ja tuntud inimest massiivses petu- ja altkäemaksuskeemis, et oma lapsukesed mainekatesse õppeasutustesse saata ning „lihtrahva“ laste ees eelisolukord tekitada. Tegemist oli kõige mahukama ülikoolide sisseastumispettusega USA ajaloos ning puudutas teiste seas ka mainekaid kõrgkoole nagu Yale, Stanford ja Georgetown. 2011.-2018. aastal võttis üks nõustamisega tegelev ettevõte rikkuritelt altkäemaksu, millest osa pistis enda tasku ning osa maksis edasi ülikoolide treeneritele, sisseastumiseksamite hindajatele jne. Näiteks said rikaste lapsed mõnda heasse õppeasutusse, kuna treener valetas, et vajab tudengikandidaati hädasti oma spordivõistkonda, ehkki nooruk polnud spordiala kunagi tegelikult harrastanudki.

Felicity Huffman maksis vahendajale 15 000 dollarit. Naisel õnnestus sisseastumiseksamite korraldajaid veenda, et tema tütar vajab lisaaega. Selle aja sees toimetas vahendaja kohale eksamivoliniku, kes testi salaja ise ära täitis. Aasta varem testi juba korra teinud neiu „läbis“ selle nüüd 400 punkti võrra edukamalt. Paraku aga mitte omal käel. Huffman kaalus sama võimalust ka oma noorema tütre puhul, kuid loobus sellest siiski.

Huffman tunnistas end mai alguses süüdi, kuid toonitas, et tema 18aastasel tütrel polnud pettusest aimugi.