Plácido DomingoFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
13. september 2019, 13:00

Plácido Domingo galakontsert jäeti seksiskandaali tõttu ära (8)

Dallas Opera jätab ära järgmise aasta märtsi plaanitud Plácido Domingo galakontserdi, kuna Hispaania tipptenorit on tabanud seksuaalse ahistamise süüdistuste laviin.

2003. aastast Los Angelese ooperimaja juhina tegutsevat Domingot süüdistab seksuaalses ahistamises 20 naist. Intsidendid lauljaga, kes peab paari aasta pärast oma abikaasa Martaga briljantpulmi, ulatuvad Associated Pressi teatel 1980. aastate lõppu. 

Dallas Opera teatas oma pressiavalduses, et jätab ära 11. märtsiks planeeritud gala, kus Domingo esinema pidi. Augustis rääkis üheksa naist - kaheksa lauljat ja üks tantsija - Associated Pressile, kuidas staartenor oli neid seksuaalselt ahistanud. Seepeale alustas Los Angelese ooperimaja juurdlust. Mõni nädal hiljem teatas uudisteagentuur, et samasuguste süüdistustega on lagedale tulnud veel 11 naist. Neist üks, Washington National Opera endine lauljanna Angela Turner Wilson rääkis, et Domingo oli teda hooajal 1999/2000 nii kõvasti rinnast pigistanud, et ta karjatas valust. Ooperimajas hiilgavat karjääri teinud Wilson usub, et Domingo jättis temaga töölepingu pikendamata just seetõttu, et noor naine ei vastanud tema lähenemiskatsele. 

Uusimate süüdistatate seas on The Guardiani teatel Los Angelese ooperimaja personali liikmed, kelle sõnul on Domingo käitumine olnud kõigile teada. Ooperimaja juhtkond olevat sellest teadlik juba aastakümneid. Mõned kostüümiosakonna töötajad on enda sõnul püüdnud hoolt kanda, et noored lauljatarid Domingoga üksi ei jääks. 

Staari ise on nimetanud süüdistusi äärmiselt murettekitavateks ning "antud kujul" vääraks. Domingo väitel on kõik tema naissuhted toimunud vastastikusel nõusolekul.