SANDAALIDES KESET KUNSTI: Kersti Kaljulaid külastas töövisiidil Araabia Ühendemiraatidesse ka Abu Dhabi Louvre'i, kus üllatas huvitava jalanõuvalikuga.Foto: Emirates News Agency
Inimesed
11. september 2019, 18:45

Kersti Kaljulaid kandis visiidil Araabia Ühendemiraatidesse lahtisi sandaale. Ženja Fokin: olen õnnelik, et jalas ei ole vähemalt Crocsid (66)

Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid viibib töövisiidil Araabia Ühendemiraatides. Pea alati stiilipuhtalt riietunud Kaljulaid rabab kuumal kõrbemaal aga huvitava valikuga: nimelt külastas riigipea Abu Dhabi Louvre'i, kandes riigipeade ja kauni kunsti keskel lahtiseid musta värvi sandaale, millega suvel oleks mõnus ringi lipata pigem rannas või matkarajal. Eesti üks tuntumaid stiliste Ženja Fokin nendib, et tema lemmikute hulka selline valik ei kuulu.

"Riietusega on alati väga keeruline, kuid õnneks appi tuleb etikett ja saab toetuda klassikalistele valikutele, millel ei ole parim enne kuupäeva ees.
Ma arvan, et stilistide maitse on erinev, ehk antud komplekt ei ole minu lemmik, kuid olen õnnelik, et presidendi jalas ei ole Crocsid," nendib Fokin.

SANDAALIDES KESET KUNSTI: Kersti Kaljulaid külastas töövisiidil Araabia Ühendemiraatidesse ka Abu Dhabi Louvre'i, kus üllatas huvitava jalanõuvalikuga. Foto: Emirates News Agency

President kombineeris mustad lahtised sandaalid ja tumedaks võõbatud varbaküüned üle põlve ulatava suvise kleidi ning ametlikuma musta poolpintsakuga. Muideks, sama kleiti on president kandnud varemgi, augustis Räpina vallavalitsust külastades. Siis aga kandis Kaljulaid sandaalide asemel musti klassikalisi madala kontsaga kingi.

Foto: Aldo Luud

Fokin nendib, et kuigi ametlikule visiidile sobivad kindlasti kinnised jalanõud paremini, otsustas president ehk lahtiseid sandaale hoopis mugavuse tõttu kanda.

"Kleidil viis meie president laia maailma ekskursioonile Eesti sinise ja lopsaka lilleaasa. Kuid iseteadliku persoonina sai ta tänu mugavatele jalanõudele ehk täidetud paar ülesannet rohkem? Millele keskenduksite teie, kas ilmekale reisikomplektile või reaalsetele töötulemustele?" küsib ta. 

"Ma ise oleksin riietanud meie riigipea antud konteksti arvestades kasvõi beeži linasesse liivakarva pükskostüümi ja kombineerinud juurde šikid nahast baleriinad või plokk-kontsaga kingad," lisab Fokin enda visiooni presidendi kostüümist.

VÄHEMALT POLE CROCSID: Ženja Fokin tõdeb, et tal on hea meel, et Kaljulaid ei libistanud töövisiidil Araabiasse varba otsa vähemalt Ivo Linna lemmikjalanõusid. Foto: facebook.com/becool.ee
Vaata videot presidendi visiidist Abu Dhabi Louvre'i: