Rannamaja seltskondFoto: TV3
Tele
11. september 2019, 14:01

ARVUSTUS | „Rannamaja“ teine osa kompab inimsuhete piire ja tekitab küsimuse: miks nad ometi nii teevad? (5)

„Rannamaja“ on tõeline reality, mis paneb proovile inimsuhted ja näitab ka osalejate varjatud külgi. Näitab, mis saab siis, kui anda inimestele kätte liiga palju alkoholi ja kuidas nad muutuvad loomadeks. Just loomadeks, sest inimese üheks tunnuseks peaks olema oskus ja võime mõelda, oma otsuseid kaaluda ja saada aru, miks ta midagi teeb.

Jah, selles rannamajas juhtub asju. Alkohol teeb oma töö ja osalejad ei adu enam, mida ja miks nad teevad. Avalikult voodisse ronimiseks piisab murtud südamest ja liigsest promillist vereringes. Hiljem on sassis suhteid sirgeks rääkida aga märksa keerulisem.

Ladina-Ameerika seebiooperi mõõtmeid võttev elu on kasvamas üle pea ja aastakümneid jooksnud „Vapraid ja ilusaid“ ei ole enam vaja. Sealgi on kõik kõigiga koos olnud ja omavahel maganud. Varsti juhtub see ka siinsamas Eestis, ainus erinevus on see, et seda teevad päris inimesed oma päris eludes.

Kuigi kahe tule vahele sattunud noormees mõistab ehk lõpuks mida ta päriselt tahab, on teod tehtud ja igaveseks filmiarhiividesse ja lõputu interneti avarustesse salvestatud. Kuigi inimlikult saan ma võib-olla osalejatest aru, ei mõista ma järgmist.

Esiteks, miks inimesed üldse sellistesse saadetesse lähevad, kui nad teavad, kuidas rambivalgusesse sattumine lõppeb ja et sellest pole kellelegi kunagi head nahka tulnud.

Teiseks, kui sa oled otsustanud oma elu avalikult letti lüüa, kuidas sa ei suuda jääda kaine mõistuse juurde. Milleks pärast halada?

Ja tegelikult kolmandaks – kuidas sa pärast oma lähedastele ja pereliikmetele otsa vaatad?

Mis täpsemalt juhtuma hakkab, näed juba täna õhtul!