Brigitte Susanne Hunt ja tema skandaalne autoFoto: Hendrik Osula /Ekspress Meedia
Inimesed
10. september 2019, 15:29

OSTA ÄRA! Brigitte Susanne Hunt paiskas müüki oma skandaalse mersu (62)

Juulis Silberautoga pahuksisse sattunud suunamudija ja raadiohääl Brigitte Susanne Hunt on müüki paisanud oma uhke auto – Mercedes-Bens CDI 200. Auto on müügis soodushinnaga 13 700 eurot.

Auto on läbinud 169 000 km ja kuulutuses on kirjas, et kõiki autoga tehtud hoolduseid on võimalik kontrollida ametlikust esindusest ning viimane neist  tehti 25. juulil 2019. Just see viimane hooldus pööras aga Hundi ja Silberauto tülli, kui pärast hooldust põles autol mootori hoiatustuli. See ja kopsakas arve tekitas raadiohääles suurt nördimust.

Hooldustööde käigus tehti aga ka tarkvarauuendus ning pärast seda süttis mootori hoiatustuli, sest omanik oli omavoliliselt lasknud eemaldada tahmafiltri. Selline tegevus on aga maanteeameti eksperdi sõnul keelatud. Kuulutuses pole tahmafiltri puudumisest aga sõnagi.

Maanteeameti tüübikinnituse eksperdi Rait Parve rõhutas toona, et ülevaatusel peab auto olema komplektne. „Kuna mootori toite- ja väljalaskesüsteemid mõjutavad oluliselt keskkonda ja inimeste tervist, siis nende süsteemida igasugune omavoliline ümberehitamine ei ole lubatud,“ lisab Parve.

Õhtulehele ütles Hunt tookord, et tahmafiltrita sõitmine ei ole Eesti illegaalne.

Auto müügikuulutust  vaata SIIT!