Naiskorporatsioon Lembela fotonäituse „Iseolemise julgus“ avamine Tallinna Tehnikaülikoolis.Foto: Lembela
Inimesed
2. oktoober 2019, 15:14

GALERII | ERINEVAD JA ÄGEDAD: Lembela korporandid avasid pidulikult fotonäituse „Iseolemise julgus“

Naiskorporatsioon Lembela 95. aastapäevale pühendatud fotonäitus „Iseolemise julgus“ rändab mööda ülikoole. Pidulikul avamisel Tallinna Tehnikaülikoolis rõõmustasid selle üle nii korporandid ise kui ka teised fotokunstihuvilised.

Näituse pidulik avamine toimus 30. septembril Tallinna Tehnikaülikooli Raamatukogu majas. Näitus jääb seal avatuks 1.–20. oktoobrini. Näitusel on eksponeeritud Lembela 20 liikme fotod, mille autor on noor fotograaf Joosep Kapsta ning tekstide autorid Evelin Kivimaa ja teised Lembela liikmed. Septembrikuus sai seda näitust näha Tallinna Ülikoolis.

Fotonäitus „Iseolemise julgus“ sai inspiratsiooni Lembela värvikast liikmeskonnast, mis korporatsiooni 95 tegutsemisaasta jooksul on pidevalt kasvanud. Näitusel osalevad naised on erinevas vanuses ja tegutsevad täiesti erinevates valdkondades, kuid neid kõiki ühendab kuulumine Lembelasse ja küps iseteadlikkus. Need naised teavad, kes nad on, ega pelga olla nad ise. Olgu siis tegu kunstniku või kirjaniku, juristi või arhitekti, Hiina meditsiini terapeudi või tarkvarakonsultandiga.

„Näitus on korraldatud eesmärgiga tähistada meie sõpruskonna aastapäeva ja ühtlasi näidata noortele tudengineidudele, kuivõrd erinevad ja ägedad on meie liikmed. Tänapäeva ühiskonnas oma mina-pildi leidmine ja sellele truuks jäämine nõuab julgust, mida soovime noortele selle näitusega anda,“ selgitas näituse eestvedaja Merli Kesküla.

Korporatsioon Lembela on 1924. aastal Tartus asutatud naiskorporatsioon, mille liikmed tähtsustavad haridust ja haritust. Praegu tegutsetakse peamiselt Tallinnas. Lembela liikmeks saavad astuda kõik eesti keelt kõnelevad naissoost isikud, kes on või on olnud immatrikuleeritud magistriõpet võimaldavasse kõrgkooli. Lembela lipukiri on Constantia ad finem ducit! (lad. k – püsivus viib sihile!).

Lembela järgmine külalisõhtu toimub 3. oktoobril kell 19.00 koos meeskorporatsioon Leolaga Tallinnas aadressil Tatari tn 12.

Ilmus 10. septembril 2019, oluliselt täiendatud 2. oktoobril 2019.