Triin Saar ja Mairold MillertFoto: Triin Saar / Facebook
Inimesed
9. september 2019, 16:02

Mairold Millert sai isaks: õnn on kirjeldamatu, prioriteedid muutusid päevapealt! (5)

"Pisarad tulid silma ja õnnemoment oli kirjeldamatu," jagab elu üht erilisemat hetke tantsutreener Mairold Millert, kes tervitas 28. augustil koos elukaaslase Triin Saarega pisitütar Brette ilmaletulekut. 

Pelgulinna sünnitusmajas sündinud pisike preili oli 48 sentimeetrit pikk ja kaalus 3,2 kilogrammi. 

"Meil on läinud väga hästi," kinnitab värskelt isaks saanud Mairold Millert. "Ta on tubli ja tugev tüdruk. Aga sööki peab kontrollima, et ta paremini juurde võtaks."

"See on ikka teistmoodi saavutus ja hetk, kui laps tuleb ja kõik on hästi. See on kirjeldamatu tunne," sõnab mees. "Prioriteedid on päevapealt kohe muutunud."

Mairold räägib, et kui varem palus keegi tal last sülle võtta, siis ta eriti ei kippunud võõrast beebit hoidma. Enda lapsega on aga teisiti. "Oma last hoiaksin ainult süles, kogeksin iga tema hingetõmmet."

Nime valisid noored lapsevanemad selle põhjal, et see on Eestis haruldane. "Kaalusime erinevaid nimesid, aga lapse ema Triin teadis kedagi, kelle nimi on Brette. Teades, et tegu on Eestis väga haruldase nimega, arutasime koos kas tahame lisanime veel panna. Aga leidsime, et Brette on piisavalt omapärane ja kihvt."

Mairold kiidab Pelgulinna sünnitusmaja ämmaemandat, kes oskas Triinuga suhelda ja teda rahulikuna hoida. "Esmasünnituse ajal on see tähtis," räägib Mairold, kes oli ka ise sünnituse juures ja hoidis elukaaslase kätt. "Ütlen ausalt, et väga raske oli kõrvalt vaadata, mida sünnitamine emale kaasa toob. Kõik läks aga hästi, nagu pidigi minema. Ei tea, kas tahaksin ise emade nahas olla," naerab mees. "Kuigi vahepeal oli tõesti selline tunne, et saaks selle kuidagi enda peale võtta, oleks see olukord palju lihtsam."