Sinead O'Connor suundumas Iiri telesaatesse "Late Late Show".Foto: VIDA PRESS
Inimesed
9. september 2019, 10:37

Valgeid inimesi tülgastavaks nimetanud Sinead O'Connor palub vabandust (24)

Sinead O'Connor, kes mullu oktoobris kuulutas, et ei taha enam valgete inimestega tegemist teha, palub oma sõnade pärast vabandust. Ta ütleb, et polnud toona terve. 

Islamiusu vastu võtnud iiri lauljanna seletab Twitteris, et remargid, mis ta vihasena ja haigena tegi, ei vastanud tõele siis ega vasta ka praegu. "Mulle kaela sadanud islamofoobia tõmbas mind käima. Palun põhjustatud haavumise eest vabandust. See oli üks mu paljudest hullumeelsetest säutsudest," kirjutab Sinead, kes võttis muhameedlasena nimeks Shuhada Sadaqat. 

Iirimaal katoliiklikus vaimus üles kasvatatud ja vahepeal lausa katoliku preestriks ordineeritud Sineadi usuvahetust on kritiseeritud - lauljanna vahetavat religioone nagu sokke. "See pole nii. Ma sündisin ristiusku ja läksin islamiusku üle. See on üksainus usuvahetus. Infoks neile, kel on loendamisega raskusi."

Aastaid vaimse tervise probleemidega heidelnud staar osales hiljuti Iiri telesaates "Late Late Show" ning esitas oma kuulsaima hiti "Nothing Compares 2 U". Intervjuus seletas Sinead, et katoliku usk polnud tema enese valik. "Ma poleks eales arvanud, et mõnda teise usku üle lähen. Jätsin islami viimaseks, sest mul oli selle suhtes nii palju eelarvamusi. Aga siis lugesin Koraani teise peatüki läbi ja mõistsin, et olen kodus ja et olen eluaeg moslem olnud."