Silvia KronbergFoto: Kuvatõmmis/ERR
Tele
8. september 2019, 11:23

VIDEO | Üheksa-aastane kirjanik: lugesin suve jooksul üle 6000 lehekülje (9)

„Mul on juba väga palju käsikirju valmis ja aina tuleb uusi mõtteid. Kõik ütlevad, et need ei jõua kunagi ilmuda, pea natuke hoogu,“ räägib üheksa-aastane Silvia Kronberg saates „Hommik Anuga“.

Kronbergilt ilmus hiljuti raamat „Anna ja Miina suvised lood“ ning järgmisena on tal plaanis avaldada Anna ja Miina lood sügisest, talvest ja kevadest.

„Tahaksin elada nii, nagu ma kirjutan – talus koos hobuste, ponide, lammaste, koerte, kasside ja kanadega, nii et on suur maja ja lähedal on oja ning saab ise onne ehitada ja aiamaad harida,“ unistab Kronberg. „Käime isapoolse vanaema juures, kus mul on oma peenar ja korjame porgandeid ning musti sõstraid. Ehitan ka seal ise endale onne,“ lisab ta.

Silvia räägib, et talle meeldib lugeda, sest tunneb end tihti mõne raamatutegelasena. Lisaks on loetu tema unenägudesse jõudnud. „Olen unes näinud, et lähen Lottemaal Gryffindori puhketuppa ehk omavahel said kokku „Harry Potteri“ ja „Lotte“ raamatud.“

Suvel luges Kronberg läbi J. K. Rowlingu raamatu „Harry Potter ja segavereline prints“, kuid ütleb, et tal jäi selle ja teiste raamatute lugemise kõrvalt siiski ka palju vaba aega. „See raamat läks mul umbes nädalaga. Mul jäi aega ka rannas käia ja kuigi lugesin suvega 6363 lehekülge, sain päris palju ka ujuda.“